Мартиновић о бојкоту рада Скупштине дела опозиције

Бојкот Скупштине Србије од посланика који припадају Савезу за Србију показује да они настављају са старом праксом да бојкотују своје обавезе, али не плату и све друге привилегије, рекао је шеф посланика СНС Александар Мартиновић и додао да ће напредњаци са коалиционим партнерима нормално наставити са радом.

Александар Мартиновић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је пре неколико дана посланицима исплаћена плата и паушал, а да су "господа која бојкотују" тај новац примила, а данас се, каже, нико од њих није појавио на седници.

Међу њима су, истиче, Мирослав Алексић (Народна странка), Балша Божовић (ДС), Драгољуб Мићуновић (ДС), Бошко Обрадовић (Двери), Санда Рашковић Ивић (Народна странка), Марко Ђуришић (СДС), Гордана Чомић (ДС).

"Плата се не одричу, паушала се не одричу, они само неће да раде и види се да се тај Ђиласов пелцер добро примио. То их је он научио да узимају паре, а да не раде", рекао је Мартиновић и закључио да је политика Савеза за Србију – дајте нам што више пара и привилегија, али без обавеза.

Мартиновић је рекао и да лидери такозваног Савеза за Србију сваког дана говоре о грађанима, како се смрзавају, како се солидаришу са њима, а да им се нико од њих на протестима није обратио, што је, каже, незабележено у политичкој пракси.

"Политичари који организују протесте се не обраћају, зато што се плаше да ће народ нешто да им добаци, као што се десило Ђиласу. Када су га питали одакле му паре, он их је опсовао. Пошто не смеју сами да се обрате народу онда подмећу увек исте глумце из суботе у суботу. И то је у реду ако ће глумци бити председници владе, министри, међутим, они се боре да буду министри, а глумци су само фасада, и то лоша", рекао је Мартиновић. 

Мартиновић се осврнуо и на потез посланице ДС Александре Јерков која је позвала министра Младена Шарчевића да још једном погледа списак професора и сарадника факултета који подржавају протест.

"Поштујемо свако име и свачије мишљење, и Косте Чавошког и Стевана Лилића који су се до јуче међусобно оптуживали да су националисти, односно издајници, али то је нешто друго. Поштујемо свачије мишљење. Ипак, списак који је окачила Јерков је фалсификован, јер се на њему имена понављају", рекао је Мартиновић.

Истакао је и да је писац Марко Видојковић увредио целокупну универзитетску и академску заједницу речима да је Правни факултет "легло пацова, криминала, корупције и да тамо седе ниткови и бандити".

Што се тиче избора, шеф посланичке групе СНС-а, каже да се власт добија и губи на изборима, а не на улицама.

"Ако хоће изборе, нека кажу јасно и верујем да ћемо им изаћи у сусрет. А ако неће, онда желе да добију власт на неки други начин, а ако вас интересује који је то начин, питајте њих. Да ли желе да понове крвави сценарио из неке друге државе? Ја мислим да то није будућност Србије и да су Србији потребни мир и стабилност", сматра Мартиновић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. феб 2019, 14:30) - Svetlana [нерегистровани]

Lepo ti je biti opozicija

Lako je tako bojkotovati... po sistemu: "ala volem ovaj režim - plata ide a ja ležim"... eto tako radi opozicija... našli su dobro pokriće za svoj nerad,

(понедељак, 11. феб 2019, 13:57) - Anja [нерегистровани]

Rešenje

Neka se onda odreknu plate u korist humanosti.

(понедељак, 11. феб 2019, 13:55) - anonymous stefa [нерегистровани]

bojkot

Bojkotuju rad skupstine sto onda ne podnesu ostavke i odreknu se svih privilegija