Јерков: Оставила сам Шарчевићу имена професора да их поново прочита

Посланица Демократске странке Александра Јерков рекла је новинарима да је министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу оставила петицију са потписима више од 1.500 потписа професора и сарадника универзитета и факултета који су пружили подршку грађанским протестима.

Александра Јерков је у Скупштини Србије казала да је петицију оставила симболично на вратима сале у којој се одржавала седница одбора за образовање.

"То су људи које је министар Шарчевић понизио, омаловажио говорећи како ту нема озбиљних имена. Оставила сам списак да га поново прочита, јер су ту имена пред којима би сваки министар просвете морао да буде мањи од 'маковог зрна'. Министар је данас дошао да разговара о науци, а истовремено понижава оне који се тиме баве", рекла је Јерков.

Посланица демократа је поручила да министар мора да зна да не може на такав начин да игнорише академску заједницу и да, како је рекла, родитељи студената нису гласали да Шарчевић и муфтија Муамер Зукорлић воде образовање у Србији.

У Скупштини Србије на ванредној седници расправља се, између осталог, о изменама и допунама Закона о предшколском образовању и васпитању, а законе ће образлагати министар Младен Шарчевић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. феб 2019, 13:10) - anonymous [нерегистровани]

Pa neka

Tih 1500 umnih glava sednu i ponude program sa sredstvima kako postici cilj da sledece godine prosek plata u Srbiji bude 750 Eura,a nezaposlenost ispod 6 posto.Lako je galamiti i izrazavati nezadovoljstvo i proteste,dajte ucinite nesto konkretno

(понедељак, 11. феб 2019, 12:31) - Boka [нерегистровани]

Dobro

Daj narodu da vidi taj spisak.

(понедељак, 11. феб 2019, 11:59) - Igor [нерегистровани]

Spisak da vidimo svi

Ne verujem da na spisku ima 1500 imena profesora, zbog cega Jerkov nije u javnosti obelodanila taj spisak, pa da ga svi vidimo ?

(понедељак, 11. феб 2019, 11:49) - marko [нерегистровани]

tzjtzj

Svako ima pravo da protestvuje, a sad da li je istinit spisak, u to bas ne verujem