Кукан: ЕУ нема никог ко ће Приштини да удари шаком о сто

Европски парламентарац Едуард Кукан поручио је Европској спољној служби и Европској комисији да "више раде, а мање филозофирају" у разговорима са Приштином. Нема тога ко ће у ЕУ да удари шаком о сто и каже "Не радите то!", рекао је Кукан.

Председавајући Одбором Европског парламента за сарадњу са Србијом Едуард Кукан оценио је да је ситуација на Косову "напета и потенцијално експлозивна" и заложио се за конкретније и директније ангажовање ЕУ.

"Сви им причамо, они кажу да су нас чули, али неће ништа да ураде. И шта ЕУ ту може да уради?", запитао је Кукан поводом одбијања Приштине да повуче таксу на робу из Србије и БиХ.

Кукан је нагласио да је понашање Приштине исто и када је у питању трансформација Косовских безбедносних снага.

"Сви смо им рекли да то не раде, почев од Столтенберга, а они настављају. Шта ће бити следеће? Ми да настављамо да се надамо, а они да раде по своме?", поручио је Кукан.

Током дебате о безбедносној ситуацији на Косову у Подкомитету за безбедност Спољнополитичког одбора Европског парламента, Кукан је поручио Европској комисији и Европској спољној служби да би требало да буду директнији и да "више раде, а мање филозофирају" у разговорима са Приштином.

Поручио је да ЕУ треба категорично да каже "не" најавама Приштине да би САД требало да се укључе у дијалог Београда и Приштине.

"Србија ће онда желети да се укључи и Русија, а онда ћемо уместо билатералног дијалога Београда и Приштине имати много шири међународни проблем", закључио је Кукан.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(четвртак, 24. јан 2019, 09:57) - anonymous [нерегистровани]

Ne ulazeci sad...

Uz mnoge zamerke g. Kukanu,napomenula bih jednu stvar. Ovakvu izjavu je trebalo nasi da daju,a ne da prenose njegovu.

(четвртак, 24. јан 2019, 08:35) - anonymous [нерегистровани]

Uloga NATO-a (USA)

Primarna.Da ne dozvoli Nemackoj i Francuskoj da se priblize Rusiji. Zato se i
rasirio po Istocnoj Evropi. Zato je americki
Kongres doneo zakon da Trump ne moze
da ga anulira. EU je talac USA.

(четвртак, 24. јан 2019, 01:55) - anonymous [нерегистровани]

Mirko

Da je iko iz EU ili SAD rekao ozbiljno da želi da se takse povuku, bile bi povučene za dan. Pustite te igrice. Kao da bi oni to smeli uvesti. Znate li vi koji je prekršaj uvesti carine i zaljuljati na taj način jednu trgovinsku uniju, pa Evropa na tome počiva, trebalo se sve zatresti isti dan ali se sad prave nevješti i zato vidimo koliko je to sve licemjerno i šupljo. Kakva EU, samo u se i u svoje kljuse

(четвртак, 24. јан 2019, 01:37) - anonymous [нерегистровани]

Srbija

Znate sta... mogli bi mi Ali vi nam nedate. Sta god da bi mi uradili vi bi nas kritikovi ili gore... bombardovali

(четвртак, 24. јан 2019, 00:13) - anonymous [нерегистровани]

Чек а Зашто?

Би ЕУ или САД уопште лупали, они су постигли своје циљеве, преузели/контролишу 95% економије, банкарски систем, војно су присутни, и тренутно имају пуно пречих питања као што су, званични Каракас НПР.... немој да се заваравамо да ће неко да лупа о сто зарад грађана Србије и обичних људи!

(среда, 23. јан 2019, 22:12) - eto [нерегистровани]

mozete vi

da povucete priznanje, to ce biti vasa pesnica, a ne saka..

(среда, 23. јан 2019, 19:54) - anonymous [нерегистровани]

Slaba EU

SAD urušavaju EU dok ih ona slepo prati u svom samouništenju :( EU je postala slaba bez samostalne i nezavisne politike :( Americi i engleskoj ne odgovara jaka i samostalna EU :( i zato rade protiv evropskih interesa,destabilizujući balkan u saradnji sa albancima :(

(среда, 23. јан 2019, 18:59) - Ulmer [нерегистровани]

Albanci

Gospodine Kukan,zar niste do sada shvatili da se albanci na Kosovu ponasaju kao da su 51-va drzava Amerike, ili da ce to da postanu.

(среда, 23. јан 2019, 18:41) - anonymous [нерегистровани]

G-dine Kukan,nije problem Pristina nego SAD....

I trebali ste umjesto rijeci Pristina staviti rijec SAD,pa reci da u EU nema nikoga ko ce Americi udariti sakom o sto.I s tim se slazemo i to vam vjerujemo.