Харадинај: Територију Албаније и Косова нико не може узети

Косовски премијер Рамуш Харадинај поново се данас успротивио могућности размене територије као крајњег решења косовског питања. За ту идеју се залаже косовски председник Хашим Тачи.

Говорећи на церемонији затварања манифестације поводом 550. годишњице од рођења Скендербега, Харадинај је рекао да су "Косово и Албанија на својој територији, што није случај ни са једном другом државом".

"Косово не може да буде територија другог народа, запамтите ово... Косово и Албанија имају своју ограничену територију, коју нико не може узети. Ако постоји Божје право, треба да кажемо свима, нашим суседима и пријатељима да у нашој земљи нема стране територије", рекао је Харадинај, пренео је приштински портал Телеграфи.

"Желим да верујем да припадам генерацији која ће зауставити ову праксу да неко од Албанаца то препусти некоме. Ја живим с тим уверењем...", рекао је Харадинај.

број коментара 16 Пошаљи коментар
(петак, 18. јан 2019, 22:05) - Deki 1853 [нерегистровани]

Ma nemoj...

A crkve stare 1000god.da nisu vase mozda???

(петак, 18. јан 2019, 09:03) - anonymous [нерегистровани]

Tzv.Kosovo

Tzv.Kosovo nije medjunarodno priznata drzava tj.nije clanica UN i dr.organizacija.Pa kako ti to onda neces menjati granicu?To je teritorija Republike Srbije u medjunarodno priznatim granicama.Ti ne das da se menja nesto sto je srpsko.Zapamti ne mozes menjati nesto sto nije tvoje.Kosmet je vlasnistvo Republike Srbije a ne tzv.Kosova.Sledeci put pre nego sto procitas sastav od svojih mentora moras nauciti geografiju a posebno istoriju Srbije.

(петак, 18. јан 2019, 09:02) - Рауш [нерегистровани]

Стварно?

Албанци само потврђују оно што смо ми одавно тврдили, да је конфликт са њима изашао из њихових територијалних претензија. Не могу они да звецкају туђим оружјем и да им други битке бију , а они само да ушетају и узму кајмак.Неможе то тако.Исти су као хрвати.

(петак, 18. јан 2019, 08:43) - anonymous [нерегистровани]

Ni parče!

Ni parče, nama otete zemlje, nije vaše. Ni kamičak. Može se samo pričati o vraćanju 100%. Nema ništa od delova, zamena, priznavanja, bar dok sam ja na poziciji građanina.

(петак, 18. јан 2019, 08:32) - Kako je lep tak covek [нерегистровани]

Haha Haradinaj

On nigde drugde nesme ni da se pojavi.
Bedan zivot

(петак, 18. јан 2019, 07:59) - anonymous [нерегистровани]

U pravu si!

To je Srpska zemlja, nije saka pirinca da je pozoblje svaka vrana koja na nju sleti!
Vi ste je privremeno okupirali ali je ne mozete uzeti!!!

(петак, 18. јан 2019, 07:31) - Bum [нерегистровани]

Uzme

Ne može da se uzme ali može da se zauzme

(петак, 18. јан 2019, 07:05) - anonymous [нерегистровани]

Iskreno iz Hrvatske

A ko njih pita.Ako ti ne pase u Srbiji odi u Albaniju ili dodji tu k nama u Liku.

(петак, 18. јан 2019, 05:43) - anonymous [нерегистровани]

Tako je

Albanija nas u tom pogledu ne interesuje, a što se Kosova i Metohije tiče, Hardinaj je u pravu. Niko tu teritoriju ne može uzeti. Ona je južna srpska pokrajina i sastavni deo SR Srbije.

(петак, 18. јан 2019, 02:56) - anonymous [нерегистровани]

Albaniju i necemo

Ti pokušavaš da uzmeš srpsku teritoriju, samo sanjaj.