Брнабићева са премијером РС

Премијерка Србије Ана Брнабић разговарала је са колегом из Републике Српске Радованом Вишковићем, који борави у првој званичној посети Београду и том приликом је истакнуто да су свеукупни односи Србије и Републике Српске одлични и да су обе стране опредељене за даље јачање сарадње на свим пољима.

Унапређење сарадње са Републиком Српском истовремено је и јачање сарадње са Босном и Херцеговином у интересу мира, стабилности и што бољег повезивања и напретка читавог региона, истакла је премијерка Ана Брнабић.

Што се тиче пројеката, две кључне области које су у овом тренутку најважније за Србију и Републику Српску су енергетика и инфраструктура, нагласила је премијерка, а наводи се у саопштењу. 

Брнабићева и Вишковић разговарали су о пројектима изградње хидроелектрана "Фоча" и "Паунци", који су планирани Меморандумом о сарадњи у области енергетике и који су значајни за електропривреде Србије и Српске. 

Премијери су разговарали о планираним инфраструктурним пројектима, пре свега о завршетку изградње граничног прелаза Љубовија–Братунац и о даљој динамици изградње аутопута у складу са регионалном агендом повезивања. 

Током састанка било је речи и о јачању економске и привредне сарадње, као и о могућностима организације пословног форума, са учешћем привредника из Србије и Републике Српске. 

У првој половини године планирана је заједничка седница две владе, 10. по реду, на којој ће се разговарати о заједничким пројектима. 

Брнабићева је рекла да ће Србија наставити да подржава пројекте у Републици Српској, чији је циљ унапређење квалитета живота свих грађана. 

Од 2014. године до данас Србија је издвојила близу 22 милиона евра за подршку и пројекте у Републици Српској.

број коментара 0 Пошаљи коментар