Oпет приговори у Башчелуцима

Општински одбори Нове Србије и Српске радикалне странке у Лозници поднели су приговоре Општинској изборној комисији на регуларност шестог гласања за локалну скупштину на бирачком месту Башчелуци, тражећи њихово поништавање. На последњем гласању одржаном 28. јуна највише гласова освојила је листа Социјалистичка партија Србије - Партија уједињених пензионера.

Као разлози за поништавање избора овај пут, наведени су ускраћивање права гласа једној особи због матичног броја, а другој због неслагања личног имена у личној карти и у бирачком списку,објаснила је агенцији Бета секретар Општинске изборне комисије  Милојка Смиљанић.

Приговори су поднети јуче, а рок да Општинска изборна комисија одлучи о приговорима истиче сутра.

Уколико не буде нових избора коалицији Социјалистичка партија Србије- Партија уједињених пензионера припашће пати одборнички мандат. Тако ће бити могуће да такозвани европски блок са 26 одборника формира власт у Лозници.

Гласање у Башчелуцима је значајно јер одлучује о томе који ће од два супростављена блока обезбедити потребну већину за формирање локалне власти.

На једној страни су Г17 плус, коалиција Демократска странка-Либерално-демократска партија -Српски покрет обнове - Санџачко-демократска партија  и коалиција Социјалистичка партија Србије -Партија уједињених пензионера, док други блок чине СРС, Демократска странка Србије, Нова Србија и група грађана "Покрет за Лозницу".

Повезане вести:

Корист од избора

број коментара 0 Пошаљи коментар