Коснет поздравио Резолуцију о наставку дијалога са Београдом

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет путем "Твитера" поздравио је Резолуцију о наставку дијалога са Београдом коју је усвојила косовска скупштина.

"Поздрављам гласање у суботу у скупштини у вези са дијалогом. Охрабрен сам што видим политичко учешће у дијалогу под вођством ЕУ који се одвија уз нашу подршку и ово отварање ка креативним решењима. Аплаудирамо вођству скупштине и инклузивној државној делегацији – што је кључно за постизање свеобухватног споразума", написао је Коснет на овој друштвеној мрежи.

Владајућа већина у косовском парламенту и опозициона СДП Шпенда Ахметија усвојили су Резолуцију о наставку дијалога са Београдом.

Према овом документу процес дијалога са Београдом ће бити прихватљив само ако ће његов исход резултирати "међусобним признањем, чланством Косова у УН и подршком за прикључење ЕУ и НАТО".

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 16. дец 2018, 20:37) - anonymous [нерегистровани]

objašnjenje

Još samo "ambasador" Kosnet da objasni koja se to kreativna rešenja predlažu u toj albanskoj rezoluciji...

(недеља, 16. дец 2018, 19:00) - anonymous [нерегистровани]

Hahaha koja nebuloza

Proglasite okupaciju Kosmeta i tačka, vratite pregovore u UN. Pa neka se onda češu i pregovaraju Tači, Ramuš i njihovi sponzori iz USA.

(недеља, 16. дец 2018, 16:55) - anonymous [нерегистровани]

Kakav spin.

Verovatno sada rade na novoj prevari kako Srbija ne zeli da radi na dialogu i da ucenjuje a toboze haradinaj i njegova vlada su sampioni mira i saradnje. Takodje da EU je prvrzena dialogu i opet Srbije je problem. A ono svi iza ledja rade o glavi Srbije. Vidim da jedino nam ostaje UN i svi nasi prijatelji a njih nije malo!

(недеља, 16. дец 2018, 16:41) - Daki Macvanin [нерегистровани]

A nezavisnost Teksasa

A sta mislite malo da raspravljamo o nezavisnosti Teksasa naprimer?