Нови перформанс студената – логор

У подне је испред мензе Студентског центра у Косовској Митровици почео миран протест студената са темом "Логор". На тај начин они исказују противљење због повећања такси на 100 одсто на робу из Србије и скрећу пажњу међународној јавности.

Перформанс се састоји из два дела. На зиду срама писаће жеље студената и оно за шта се залажу, а затим ће кренути колона студената, што симболише Србе који се крећу ка логору.

Студент Факултета техничких наука Миодраг Данчетовић рекао је да је тема данашњег протеста логор.

"То нас чека ако међународна заједница не крене да реагује", рекао је Данчетовић.

Поручио је и да нема места паници. Указује и да Студентски центар настоји да побољша живот студената, како ситуација не би утицала на свакодневицу.

Лука Јовановић, студент Филозофског факултета наводи да је се у мензи осећа несташица хране.

"Конкретно, што се студената тиче, хране је све мање, велики број студената почео je да се жали да су оброци 'слабији', али опет, издржљиво је. Надамо се да ће држава пронаћи механизам да нам помогне. Верујемо у помоћ и очекујемо је", наводи Јовановић.

На полицама трафика могу се наћи недељници и скандинавке, али не и дневна штампа, док су у трговинама, како кажу, последње залихе робе.

Грађани наводе да се не осећа несташица у пуној мери, али, како кажу, недостају неке намирница попут млечних производа.

Остали аутори: Наталија Видић
број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. дец 2018, 15:42) - anonymous [нерегистровани]

svaka cast

e ovo je prava stvar upravo na tome se zasniva politika SAD i TZV>Kosova, da nas stave u logore i to su vec uradili a drzava nista dobar partner ....