Потврђен споразум за Београд

Представници радикала, народњака и коалиције око социјалиста потврдили су "јединство и чврстину за формирање нове власти у Београду" и разговарали о вођењу социјалне политке, саопштила је Српска радикална странка.

"Коалиција за Београд је стабилна и срамотно је да преседник Републике, који није у стању да одвоји своје функције председника државе и странке, најављује коалиције на локалном нивоу", рекао је портпарол ДСС-а андреја Младеновић.

Навео је да та коалиција на свакодневним састанцима да договори будућу политику деловања градске власти и да дочека спремно конститутивну седницу Скупштине Београда 14. јула, "како би одмах по преузимању власти почели да раде у корист Београда и Београђана".

Нова Србија саопштила је да ће "политиканство" вршиоца дужности градоначелника Београда Зорана Алимпића око сазивања седнице Скупштине града "угрозити реализацију многих пројеката, а пре свега организацију Универзијаде 2009. године".

Представници СРС, ДСС-НС и коалиције коју предводи СПС потписали су 28. маја коалициони споразум за формирање власти у Београду.

Вршилац дужности градоначелника Београда Зоран Алимпић заказао је конститутивну седницу за 14. јул.

Повезане вести:

Тадић: Влада до средине седмице

број коментара 0 Пошаљи коментар