Вучић: Имао бих много тога да питам, али боље да ћутим

Председник Србије Александар Вучић рекао је, коментаришући најновије критике идеје о разграничењу епископа црногорско-приморског Амфилохија, да би такве критичаре имао много тога да пита, у вези с "отцепљењем Црге Горе или једноставним прогашлењем незавиности Косова" и шта су они тада радили...

Вучић је, након обиласка компаније "Јуротај" у Краљеву, у изјави новинарима, навео да нема ништа против критика, да је то увек лако, али да нерће да одговара на увреде увредама.

"Боље је да се борим за фабрике, људе, будућност", поручио је.

Рекао је да је пре 2009. године, када су повећане плате и минималац, "минималац био 159 евра, а четири године касније повећан је за свега три евра, а од јануара идуће године биће 230 евра".

"То је за 41,3 одсто више. Неко ће да каже да је могло брже и боље, али ако се има у виду да је земља била уништена, онда је то више него успешан опоравак", констатовао је Вучић.

Скренуо је пажњу на жене које ће радити у фабрици и поручио да њихов осмех показује да знају да неће бити богате, али да ће им бити боље и да су задовољне.

"Што се тиче тих који би све боље радили, а нису радили када су били на власти, свештеничка и црквена лица, не могу да улазим у ту сферу. Не зато што немам шта да питам око отцељења Црне Горе и једностране проглашене независности Косова. Имао бих много тога да питам, али је боље да ћутим. Борићемо се за интересе народа и земље", нагласио је он.

Раније данас је епископ Амфилохије у Ориду упитао "са ким би се то Србија разграничила на Косову" и навео да "то нема везе са памећу и разумом".

Амфилохије је рекао да "само људи који не знају шта је Пећка патријаршија, и који се одричу моштију светог Стефана Дечанског, могу да праве разграничење".

Вучић је реаговао и на изјаву Вука Јеремића да је тренутно стање у земљи као "проклета авлија".  

"Нисам сигуран да је Вук Јеремић икада прочитао Андрићеву 'Проклету авлију', да јесте, сетио би се времена сопствене власти, рекао је председник.

"Да ли је 'проклета авлија' кад градите ауто-пут до Чачка или кад немате пут, кад га неко обећава 60 година? Да ли је 'проклета авлија' кад затворите Музеј савремене уметности и Народни музеј или кад их отворите", упитао је Вучић.

Каже да актуелна власт отвара фабрике на местима разорених гиганата.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. окт 2018, 08:12) - Nikola [нерегистровани]

Tolerancija

Nekad je vazno imati visok prag tolerancije.

(понедељак, 22. окт 2018, 08:00) - Milan Savić [нерегистровани]

podrška

Mnogo je kritičara, ali se postavlja pitanje šta su oni uradili dobro da imaju pravo da kritikuju.

(недеља, 21. окт 2018, 20:46) - Tamara [нерегистровани]

ssss

Nekada je bolje precutati.