Косовска опозиција одбила да преговора о демаркацији са Србијом 

Косовске опозиционе партије Демократски савеза Косова, Самоопредељење и Социјалдемократска партија одбиле су предлог председника привремених косовских институција Хашима Тачија, да буду део "процеса демаркације границе са Србијом", пишу косовски медији. 

"Нема разлога да будемо део дијалога за питање границе, постоје надлежне институције, државна комисија која би требало да се бави тим стварима. Наш став о Тачијевом предлогу је познат и исти важи за питање границе", рекао је секретар Демократског савеза Косова Исмет Баћири, а преноси Унмик у свом прес клипингу.

Тачи је недавно потврдио учешће у наставку дијалога са Београдом, у недељу у Бриселу, и изјавио да ће се на "преговарачком столу наћи и питање граница", пренела је Коха диторе

Поновио је позив политичким партијама за формирање свеобухватог тима, што ће према његовим речима, процес учинити кредибилнијим и транспарентнијим. 

Тачи, коме опозиција оспорава легитимитет да води дијалог у Бриселу с обзиром на то да није добио овлашћење парламента, тврди да "има уставну обавезу да представља Косово и да овај дијалог води до краја".

број коментара 7 пошаљи коментар
(петак, 22. јун 2018, 18:54)
Jana [нерегистровани]

Kosovo

Niko od Pristinske vlasti kao i drugi medjunarodni predstavnici vlasti nemaju pravo da odredjuju granice Srbije, mislim da posebno u dijalogu ovo ne bi trebala da bude tema.

(петак, 22. јун 2018, 18:44)
kija [нерегистровани]

mimi

Nemogu se oni sami sa sobom dogovoriti, kako onda da se sa nama dogovore

(петак, 22. јун 2018, 18:16)
Dusko [нерегистровани]

Косовска опозиција одбила да преговора о демаркацији са Србијом

Sve je to smisljena farsa od strane kosovskih Albanaca .

(петак, 22. јун 2018, 17:46)
anonymous [нерегистровани]

ty

nikada oni nece ni biti slozni

(петак, 22. јун 2018, 15:43)
anonymous [нерегистровани]

daxa

To im zaista nije dobar potez.

(петак, 22. јун 2018, 15:16)
anonymous [нерегистровани]

slika

Nama je jasno da Kosovo, nije nikakva država, da nikako i ne može kao država da funkcioniše. Da oni između sebe nemaju nikakvu komunikaciju, niti su organizovani po funkcijama. Svako od njih radi šta želi. Slažu se samo u jednom, da žele da imaju državu, da proteraju Srbe, i da što više od Srbije zgrabe.

(петак, 22. јун 2018, 14:23)
anonymous [нерегистровани]

tesko

Tesko ce ici ovi pregovori kad se oni medjusobno nemogu dogovoriti ni ko ce pregovarati!