Коцијанчич: Никада нисам најавила састанак за данас

Портпаролка ЕК Маја Коцијанчич каже да технички дијалог Београда и Приштине није био заказан за данас и додаје да не зна за извештаје о томе да су земље чланице незадовољне начином на који су обавештене о току дијалога.

"Никада нисмо најавили састанак за данас. Консулатације са обе стране на нивоу техничких делегација и даље су у току", изјавила је Маја Коцијанчич.

Претходно је главни преговарач Приштине у техничком дијалогу са Београдом Авни Арифи изјавио да је добио позив ЕУ за учешће на састанку 7. и 8. јуна у Бриселу, али да је позив одбијен јер Приштина не жели да разговара само о ЗСО већ о свим темама.

Коцијанчич је, међутим, подсетила да је у току рад на свеобухватном споразуму о нормализацији односа у форми правно-обавезујућег споразума, на чему раде два председника уз посредовање Федерике Могерини.

"Висока представница се редовно састаје са лидерима и службе су у блиском контакту, а датум за следећу рунду дијалога на високом политичком нивоу још није одређен", поручила је Коцијанчич.

Поновила је да Европска служба за дипломатске (ЕЕАС) послове редовно обавештава земље чланице о дијалогу и да ће то чинити и даље, било директно у комуникацији Федерике Могерини са представницима земаља чланица ЕУ или кроз извештаје које службе ЕЕАС представљају у радним групама Савета.

број коментара 8 пошаљи коментар
(петак, 08. јун 2018, 08:33)
Maja [нерегистровани]

Kocijančić

Kocijančićeva je na strani Prištine. Uvek ih prikriva!

(четвртак, 07. јун 2018, 23:36)
oliver [нерегистровани]

beograd

Dijalog mora biti i pronalaženje kompromisa.

(четвртак, 07. јун 2018, 23:21)
milica [нерегистровани]

milica

Verujem da je Rusija uz nas

(четвртак, 07. јун 2018, 20:23)
anonymous [нерегистровани]

kosovo

Koncijancic bi trebala da isto ovako brzo reaguje kao kad su bili napadi na Srbe.

(четвртак, 07. јун 2018, 19:02)
Mita [нерегистровани]

Kocijancic

Kocijancic izgleda neobavestena o prethodnim nemirima koji su nase ljude na KiMu zadesili.

(четвртак, 07. јун 2018, 18:14)
Radmila [нерегистровани]

Dijalog

Da li su visoki predstavnic zaista neobavesteni, da li znaju kakva je situacija na Kosovu, i kako ocekuju normalizacju odnosa i izradu sveobuhvatnog pravno-obavezujuceg sporazuma, kada postoji vec Briselski sporazum koji ima istu pravnu snagu pa Pristinske vlasti ne zele da ispune svoje obaveze a ni EU ocigledno.

(четвртак, 07. јун 2018, 18:11)
Dragan [нерегистровани]

ja

Dijalog se mora nastaviti sto pre!

(четвртак, 07. јун 2018, 16:19)
anonymous [нерегистровани]

Ne mora sastanak sa Albancima

Moze da se odrzi I sastanak gde ce Srbija da izvesti sta je uradila na ispunjenju Briselskog sporazuma, a EU opet, da izvesti sta je ona kao garant sporazuma ucinila da izvrsi pritisak na stranu koja ga ne ispunjava. Za to ne treba treca strana, jer je ocigledno da nije nista ispunila od svojih obaveza.