Ђурић: Команданти ОВК сносиће последице пре или касније

Геноцид на Косову и Метохији је почињен и починила га је терористичка ОВК, којој припада и Авдулах Хоти са свим његовим командантима, изјавио је директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

"Геноцид је почињен са циљем потпуног етничког чишћења и освајања наше јужне покрајине, агресијом и помоћу злочина. За почињене злочине сви команданти терористичке ОВК, пре или касније, сносиће последице пред домаћим и међународним правосуђем", истакао је Ђурић, а саопштила владина Канцеларија за КиМ.

Хоти, који је председник парламентарне групе Демократског савез Косова, изјавио је раније да "нове фразе и одела не могу прикрити злочине и геноцид" и да би председник Србије Александар Вучић требало да се моли "за жртве своје политике".

"Оптужујући председника Србије за злочине на Косову и Метохији, којих је било, али пре свега над Србима и другим неалбанцима, и то не само у последњем рату, већ вековима уназад, Хоти урања у блато шовинизма, екстремизма и мржње из којег упорно последњих година спремношћу на дијалог и умереном реториком настојимо да извучемо такозвану албанску политичку елиту", указао је Ђурић.

Оптужити председника Србије за било који злочин над Албанцима јесте једнако неукусно и неумесно као када би неки овдашњи политичар господина Хотија окривио за вађење органа отетим српским цивилима, додао је он.

"Такав начин уопштавања својствен је, међутим, само политички и цивилизацијски недозрелим особама, а пошто господин Хоти то верујем није, поставља се питање по чијем налогу он себе жели да представи таквим и по чијем налогу на политичку сцену враћа језик мржње и сукоба", истакао је Ђурић.

"САД би допринеле миру да не третирају Космет као независну државу" 

Сједињене Америчке Државе дале би велики допринос мировном процесу и процесу помирења на Западном Балкану уколико би одустале од третирања Косова и Метохије као независне државе, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

"Што пре САД одустану од такве политике, то ће пре сепаратисти у Приштини одустати од мита о такозваном независном Косову" рекао је Ђурић Танјугу.

Ђурићева реакција уследила је после изјаве председника привремених косовских институција Хашима Тачија да би Русија могла да одигра "веома позитивну улогу" за мировни процес уколико би признала једнострано проглашену независност Косова, јер би у том случају Београд одустао од, каже, "лажне митологије".

Директор Канцеларије за КиМ додаје и да би "САД подршком територијалном интегритету и суверенитету Србије у Савету безбедности оснажиле углед Уједињених нација и допринеле реафирмацији принципа на којима је Светска организација настала".

"Зна се које починио геноциде на КиМ"

Директор Канцеларије за КиМ изјавио је да су геноцид и етничко чишћење на Косову и Метохији починили терористи тзв. УЧК, "ментори људи као што је Абдулах Хоти".

"Зна се ко је на КиМ починио и геноциде и етничко чишћење, то су били терористи из тзв. УЧК, управо командати Абдулаха Хотија су то починили и пре или касније ће одговарати за то пред судовима", рекао је Ђурић.

Он је то рекао новинарима на Сајму турзима упитан да прокоментарише изјаву председника парламентарне групе Демократског савеза Косова Абдулаха Хотија да "нове фразе и одела не могу прикрити злочине и геноцид" и да би председник Србије Александар Вучић требало да се моли "за žртве своје политике".

Истина је, назначио је Ђурић да је терористичка УЧК на КиМ починила најгоре могуће злочине и најгоре могуће етничко чишћење, јер је 247.000 људи измештено са Косова и Метохија, те да "ми о томе нећемо да ћутимо".

број коментара 19 пошаљи коментар
(четвртак, 22. феб 2018, 19:13)
Dida [нерегистровани]

zlocin

Kad tad ce svako morati da odgovara za zlocine koje je pocinio, pa i OVK.

(четвртак, 22. феб 2018, 18:58)
anonymousAca [нерегистровани]

aca

Oni koji su počinili zločine treba najoštrije kazniti.

(четвртак, 22. феб 2018, 18:48)
Vlada [нерегистровани]

Pravda

Pravda je ponekad spora ali dostizna.

(четвртак, 22. феб 2018, 18:21)
milos [нерегистровани]

pravo

Svako ko krsi pravo,treba i da bude kaznjen!

(четвртак, 22. феб 2018, 18:11)
anonymous [нерегистровани]

možda ipak stigne

Takvi zločini ne mogu i ne smeju da prođu nekažnjeno! Verujem da uz pomoć Rusije na našoj strani možemo da isteramo pravdu!

(четвртак, 22. феб 2018, 17:39)
anonymous [нерегистровани]

daxa

Mora stici pravda pre ili kasnije.

(четвртак, 22. феб 2018, 16:22)
anonymous [нерегистровани]

kiki

Nadam se da ce se kad tada kazniti za ove zlocine jer treba neko odgovarati za srpske zrtve.

(четвртак, 22. феб 2018, 15:41)
Darko [нерегистровани]

Posledice

I treba zbog svih ljudi koji su preziveli pako zbog njih.

(четвртак, 22. феб 2018, 15:41)
anonymous [нерегистровани]

kosovo

Svim srcem se nadam da ce biti pravde i za srpske zrtve. I vlast treba da nastavi da cini sve sto je u njihovoj moci

(четвртак, 22. феб 2018, 14:55)
anonymous [нерегистровани]

Jana3

Pre ili kasnije odgovarace se za zlocine, nadam se da ce biti pravde i za srpske zrtve.