Чепурин уручио Дачићу честитку Лаврова поводом Дана државности

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров честитао је српском колеги Ивици Дачић празник – Дан државности Србије, истичући да ниво поверења и висока динамика руско-српских контаката убедљиво показују да се односи између наших земаља континуирано и продуктивно развијају.

"Убеђен сам да ће успостављење пре више векова традиције пријатељства и узајамне подршке, које су и сад од фундаменталног значаја, непроменљиво доприносити даљем продубљивању билатералних веза у свим областима. То у пуној мери одговара интересима народа Русије и Србије, доприноси јачању безбедности у балканском региону", навео је Сергеј Лавров у честитци коју је данас Дачићу уручио руски амбасадор у Београду Александар Чепурин.

На састанку Дачића и Чепурина разговарано је о активностима и плановима за даљи развој билатералне сарадње у наредном периоду, са посебним акцентом на предстојећу посету министра Лаврова Београду, 21. и 22. фебруара, у склопу обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа Србије и Русије, саопштио је МСП.

број коментара 0 пошаљи коментар