Амбасадор Такахара: Из Србије носим најлепше успомене

Министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Јапана Ђуичија Такахару који ускоро завршава своју дужност у нашој земљи, а који је том приликком рекао да из Србије носи најлепше успомене и да је посебно задовољан због реализације неколико великих пројеката договорених током његовог мандата.

Како је саопштено из МСП-а, Дачић је изразио захвалност амбасадору Такахари на његовом личном доприносу интензивирању политичког дијалога и сарадње између Србије и Јапана.

У разговору је оцењено да су односи између две земље у сталном успону, садржајни и вишеслојни и потврђена је спремност за даље јачање међусобног дијалога, размену посета на свим нивоима и повезивање привреда двеју земаља.

Истакнут је интерес за јачање економске, као и других облика сарадње, са посебним нагласком на мере за повећање јапанских инвестиција.

Дачић је поновио захвалност на високом степену солидарности коју је народ Јапана показао према Србији кроз донације и бесповратну помоћ.

Оценио је да су подршка и солидарност узајамни и да представлављу трајну вредност у даљем развоју пријатељских односа Србије и Јапана.

Шеф српске дипломатије пожелео је амбасадору Такахари пуно успеха на професионалном и личном плану, уз напомену да ће у Србији бити увек радо виђен гост.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 13. окт 2017, 15:09)
anonymous [нерегистровани]

Амбасадор Такахара

Sve je to lepo, prekrasno, Samo neka povuce priznanje Kosova kao nezavisna drzava, posto Kosovo to nije, niti ce ikada biti.