Вукадиновић: Највиши законодавни дом тоне у хаос, анархију и бесмисао

Члан посланичке групе Нова Србија-Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић упозорава да стање у Скупштини није добро и да највиши законодавни дом "тоне у хаос, анархију и бесмисао".

Вукадиновић је новинарима у Скупштини рекао да му је жао што им се, како је рекао, у бојкоту седнице скупштине, осим Социјалдемократске странке, нису придружиле и остале опозиционе странке.

До тога није дошло због, како сматра, неспремности да се одрекну "неколико минута преноса на телевизији".

"Ми мислимо да је много битније од пар минута преноса да се јасно и гласно каже да овакво стање онемогућава било какав смислен рад на законским предлозима", рекао је Вукадиновић.

Како каже на критике малобројних посланика опозиције и на њихове амандмане не одговарају министри, већ неколико "задужених лешинара који треба да допринесу слици урушавања парламента и бесмисла".

"У том ријалитију не желимо да учествујемо па макар изгубили неколико минута у директном преносу", нагласио је он.

Циљ владајуће већине, према његовим речима, није да се добије квалитенији законски текст ни да се укрсте аргументи око конкретних решења, већ да се "облати било ко ко се усуди да нешто каже".

Посланичке групе НС-Покрет за спас Србије и Социјадемократсак странка-Народна партије Србије саопштиле су раније да неће присуствовати текућој седници незадовољни начином на који се води и затражили једнак однос председавајућих према свим посланицима.

Они су затражили и стављање на дневни ред захтева о разрешењу председнице парламента Маје Гојковић.

 

 

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 12. окт 2017, 20:01)
Iskra [нерегистровани]

Skupstina

Svi poslanici treba da se ponasaju kulturno u Skupstini da ne izgleda kao da smo u cirkusu

(четвртак, 12. окт 2017, 18:35)
anonymous [нерегистровани]

Kako da ne

Bitno da on zna sta tone,a sta ne.