Брнабићева и Бјорнстад: Унутрашњи дијалог води одрживом решењу

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Норвешке Арнеом Санесом Бјорнстадом са којим се сагласила да је унутрашњи дијалог о Косову и Метохији у Србији веома важан за проналажење најбољег и одрживог решења за то питање.

Брнабићева је поручила да ће Влада Србије логистички подржати дијалог, који је иницирао председник Републике Александар Вучић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Она је саговорнику најавила формирање заједничке радне групе са кабинетом председника Републике, која ће организовати округле столове широм Србије како би се чуло мишљење што већег броја грађана, на шта је амбасадор Бјорнстад истакао да ће Краљевина Норвешка подржати све конструктивне предлоге.

Двоје саговорника разговарали су и о најављеној посети Србији Генералног Секретара Нордијског савета министара, у другој недељи октобра, током које ће у Београду бити одржана и Конференција о регионалној сарадњи.

Брнабићева и Бјорнстад су изнели заједнички став да је Конференција добро место за добијање информација из прве руке о томе како сарађују нордијске земље и колико тај принцип може да се примени и на регион Западног Балкана.

На јутрошњем састанку било је речи и о плановима за Конференцију о сајбер безбедности и е-управи, која би требало да буде одржана у новембру.

Брнабићева и Бјорнстад разговарали су и о унапређењу сарадње две државе и у области културе, о отварању реновиране зграде Музеја савремене уметности у Београду, као и о посети председнице Владе Србије Ослу крајем октобра, наводи се у саопштењу.

број коментара 0 пошаљи коментар