Чепурин: Боље да се не врше притисци на Србију

Амбасадор Русије Александар Чепурин изјавио је да Србија треба, пре свега, да води рачуна о својим интересима и поручио да би било боље да се не врше притисци на Србију поводом њене спољне политике и не задире у интересе српског народа.

Александар Чепурин је навео да Србија има легитимно изабраног председника, чија је обавеза да брани интересе Србије.

"Србија има своју владу и свог председника, које је изабрао српски народ и обавеза председника је да брани, пре свега, интересе Србије. Постоји више субјеката у свету и сваки од њих има своје интересе, али је задатак руководства земље, како ми то разумемо, да се брани интерес своје земље, односно интерес народа, као и да се промовишу у агенду управо потребе српског народа", рекао је Чепурин на питање новинара да прокоментарише да ли се на Србију врше притисци у спољној политици.

Онда би боље било, како каже, да се не врши притисак с једне стране, друге, треће и четврте и да се задире у интересе Србије и српског народа.

"С друге стране, руско-српски односи имају невероватну дубину, која је историјска, морална и стратешка. Онда, неки гласови са стране неће ништа променити. Русија и Србија су као два велика воза која се крећу напред и они нису ни против кога, нису усмерени ни против кога, већ остају пријатељске земље, које су сарађивале, сарађују и које ће сарађивати у будућности", закључио је Чепурин.

број коментара 7 пошаљи коментар
(понедељак, 17. јул 2017, 21:40)
Сава [нерегистровани]

Ствар@@

Историјске чињенице су да је Русија помогла Србији у борби против Турака, да је ушла у Први светски рат због Србије и да је великим делом ослободила Србију у Другом светском рату. Е то су историјске чињенице.

(понедељак, 17. јул 2017, 17:23)
anonymous [нерегистровани]

SRJ

Nije SFRJ bombardovana, nego SRJ.

(понедељак, 17. јул 2017, 13:56)
anonymous [нерегистровани]

@@Stvar.

Istoriska cinjenica je i to da je Rusija uvek kada je Srbiji stvarno trebala pomoc bila slaba i pod necijim "Mandatom".

(понедељак, 17. јул 2017, 13:22)
anonymous [нерегистровани]

па стварно

Кад премијер или председник Србије путује у Русију, Кину, па и било коју у ЕУ државу .. увек је дочекан на највишем нивоу, са поштовањем и пажњом и без условљавања, директива и сл. Сваки сусрет са америчким званичницима (било ког нивоа) су још пре него што се уопште о било чему дискутује праћени "артиљеријском паљбом" кроз медије са ИЛИ-ИЛИ директивама, надменошћу, тешким притисцима ... То у најмању руку није фер без обзира што је Србија мала земља. И после се чуде зашто Америка има такав углед код народа у Србији чак и кад би се заборавили сви амерички "експерименти" из блиске прошлости. То народ гледа и памти и ту наши политичари не могу против свог народа!

(понедељак, 17. јул 2017, 13:14)
anonymous [нерегистровани]

Rusija je izgubila

Crnu Goru...samim time je dovela Srbiju u sah mat poziciju.....Da je ..ko sto nije..Putin uplovio sa svojom flotom u Crnogorsko primorje....sada bi Nato mogao da "pjeva borbene"....

(понедељак, 17. јул 2017, 12:24)
anonymous [нерегистровани]

@Stvar

To je bilo za vreme mandata Borisa Jelzina..Tada je Rusija bila slaba i u jako teškoj ekonomsko/društvenoj krizi na čelu snjim!
Sa današnjom Rusijom i Putinom, SFRJ nikad ne bi bila bombardovana!

(понедељак, 17. јул 2017, 11:54)
Драган [нерегистровани]

ствар

Ствар је у томе да запад проактивно ствара вештачке и бесправне ситуације у којима је "српски интерес" да бира између, за себе, два зла, а не да је Србија у ситуацији да заиста одређује свој интерес. Ствар је да постоји безакоње јачега. Русија би ту требала да пружи неку помоћ. Да је пружила ту помоћ пре бомбардовања, Србија не би била у овој ситуацији.