24. април – НАТО убио пет дечака

Пет дечака је погинуло, а двојица су тешко рањена од експлозије касетне бомбе коју су НАТО агресори бацили на село Догановићи, 15 километара од Урошевца. Напад се догодио око поднева, а погинули дечаци били су узраста од три до 15 година.

У току ноћи на Ниш је испаљено 26 пројектила. Гађани су аеродром и Машинска индустрија. Део града је остао без воде и струје. Једна касетна бомба избачена је на ранжирну станицу код села Поповац, повређена је једна особа. Пројектили су испаљени и на село Џикоља на планини Јастребац.

НАТО агресор је дејствовао и по Новом Саду. Мета напада су били Рафинерија нафте у којој су погођена два резервоара и Жежељев мост. Причињена је велика материјална штета.

НАТО је поново гађао село Лађевци код Краљева. Причињена је велика материјална штета на приватним кућама. У насељу Богутовац бомбардовано је стовариште Беопетрола.

Амерички секретар за одбрану, Вилијам Коен, наредио је да се у Албанију пошаљу тенкови, оклопна возила и нова артиљеријска оруђа, као и нових 2.000 војника.

Према писању „Тајмса", командант НАТО снага, генерал Весли Кларк, затражио је, на самиту алијансе у Вашингтону, још 400 авиона за нападе на СР Југославију, чиме би се број летелица које учествују у бомбардовању попео на 1.400.

Амерички дневник „Хералд трибјун" је објавио да је „после месец дана ваздушне кампање на Балкану Југославија издржала 3.000 ваздушних напада и да не показује знаке посртања".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 24. апр 2019, 17:22) - Uglješa Čađenović-CRNI [нерегистровани]

NATO

Slava srpskim herojima vojnicima i civilima. Blagoslovene duše naš sunarodnika u raju

(среда, 24. апр 2019, 15:10) - Драган [нерегистровани]

никада

Никад не заборавити на НАТО жртве и на НАТО злочине, не само на двадесетогодишњицу бомбардовања, то треба бити стална пракса да се сваки дан говори о НАТО злочинцима и наставку НАТО окупације Србије и у данашње дане.

(среда, 24. апр 2019, 14:47) - Alex vrnjacki [нерегистровани]

Da ponovim...

Svaka čast ovom narodu i onoj vojsci protiv kolikog i kakvog zla smo se borili.Teraju nas da zaboravimo, da se stidimo, da prihvatimo nekakvu "krivicu"...Nismo poraženi vojno, nismo poraženi moralno...Dalje se mora, saradnja sa svima koji hoće se podrazumeva.Samo jaki u svakom smislu imamo šansu da opstanemo, obzirom čime smo okruženi.Drugačije mišljenje da, ali mržnja zbog toga NE.