Dudaš zbog povrede odustao na SP

Srpski desetobojac Mihail Dudaš odustao je od daljeg takmičenja na Svetskom prvenstvu u Londonu zbog povrede noge koju je zaradio padom u trci na 110 metara sa preponama.

Dudaš, koji je bio na osmoj poziciji posle prvog dana u desetoboju, diskvalifikovan je na 110 metara sa preponama kada je pao, ali i se podigao završivši trku.

On je nastavio da se bori i u bacanju diska zauzeo je 14. mesto, ali je ipak odustao zbog bola u nozi i nastup u Londonu završio nakon sedam disciplina i 4.967 bodova, odnosno na 25. mestu u trenutku odustajanja.

Preostale su još tri discipline - skok s motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara.

Uprkos odličnom startu u trci na 110 metara sa preponama desetobojac Mihail Dudaš je ostao bez plasmana, jer se sapleo na jednoj prepreci.

Dudaš je ustao, nastavio trku i uspeo da je završi vremenom 23,55 sekundi, ali su ga sudije diskvalifikovale jer je prilikom pada delimično napustio stazu, pa je tako ostao i bez plasmana i bez bodova.

U disciplini bacanja diska, Dudašov najbolji rezultat bio je 43.23 metara što je sedmi najbolji rezultat u njegovoj grupi.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 12. avg 2017, 20:19)
anonymous [neregistrovani]

Odlican sportista!

Super he trcao na 400m! Jos i tako lep i prijatan mladic! Pokazace on jos svima ko je! Sve najbolje!

(subota, 12. avg 2017, 17:48)
anonymous [neregistrovani]

Šteta

Baš mi je žao što je završio takmičenje!
Sjajan sportista! Svaka čast Dudašu!