Španovićeva na Tviteru: Nepravda, zlato moje kad-tad

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da je nepravedno ostala bez zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu. Španovićeva je na svojim profilima na Fejsbuku i Tviteru objavila da je uverena da joj u budućnosti neće izmaći svetsko zlato, uz postavljenu sliku na kojoj se vidi kako ju je broj koštao velikog uspeha.

"Nepravda. Iz Srbije. Znam da je zlato moje, kad-tad", napisala je Španović.

Neverovatnim raspletom Španovićeva je ostala bez medalje, u šestoj seriji imala je skok za zlato, ali joj se odlepio broj prilikom skoka i ostavio trag u pesku, pa je završila takmičenje na rezultatu iz druge serije 6,96 metara, na samo centimetar od bronze.

Atletski savez Srbije odmah je upitio žalbu na odluku, ali je ona kasnije odbijena, što je izazvalo žustru reakciju prvog čoveka srpske atletike Veselina Jevrosimovića.

"Sramotno suđenje ženskog skoka u dalj na SP u Londonu. Odluka je doneta isključivo na osnovu video snimka. Ivana je za nas svetska šampionka", objavio je na Tviteru Jevrosimović.

Zlatna medalja pripala je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97).

broj komentara 12 pošalji komentar
(subota, 12. avg 2017, 19:46)
Ivan [neregistrovani]

Papirna galanterija...

Imenjakinjo, samo napred!!! Celom svetu je jasno ko je kako se zove kraljica u skoku u dalj-Ivana Španović (SRB).

(subota, 12. avg 2017, 19:29)
anonymous [neregistrovani]

"POVLASCENI"

Americki sportisti ne podlezu medjunarodnoj doping kontroli, njima je dozvoljeno da se veruje njihovoj doping kontroli, bez obzira na njihovu velicinu i snagu trebali bi svi ( sve zemlje sveta ) da se udruze protiv privilegija u sportu, politici, u pravnim poslovima itd.Sramota da tako velika nacija treba POSEBAN TRETMAN u svim oblastima drustvenih aktivnosti....gm

(subota, 12. avg 2017, 18:30)
anonymous [neregistrovani]

RTS

A ko joj je prišio broj? Takve "sitnice" nas skupo koštaju!

(subota, 12. avg 2017, 18:20)
anonymous [neregistrovani]

Zdrav razum

Te Amerikanke , cele godine nemaju neke rezultate a onda prosto eksplodiraju na prvenstvima . Pitam se kako to .

(subota, 12. avg 2017, 17:56)
Дејан Звездара [neregistrovani]

ИВАНА ЈЕ НАШ ПОНОС

Власт је власт, а част је Част ! Ивана не дај се, сви знају да си најбоља ! Надам се да ће наши из АСС искористити све могућности за жалбе и узбунити бирократију у међународним спортским организацијама !

(subota, 12. avg 2017, 15:06)
anonymous [neregistrovani]

ЉУБАВ

Ивана сад те волимо још више!

(subota, 12. avg 2017, 13:43)
anonymous sasa [neregistrovani]

Zlato

Srbija da je nagradi za zlatnu medalju koju je ona osvojila! To što su sudije drugačije odlučili to ne menja činjenicu da je Ivana imala najduži skok!

(subota, 12. avg 2017, 13:31)
anonymous [neregistrovani]

Без образа

Међународна Атлетичка Федерација је данас нарушила коначно свој углед. Остаје само поука, да њихов систем укспева на превари а не заслузи.

(subota, 12. avg 2017, 13:20)
Vuk Stanic [neregistrovani]

Nema greske

Ali sustina je da je i trag odlepljenog broja u pesku iza 7 metara.

(subota, 12. avg 2017, 11:50)
anonymous [neregistrovani]

Kako kada

A kad je Čavić pobedio Felpsa onda video snimak koji pokazuje ko je prvi dodirnuo zid nije bio bitan nego je važilo šta je oprema registrovala. Trag u pesu od broja nijedan sudija nije video nego je daljina smanjena na osnovu snimka.

Ivana je šampion!