Srbija počinje novi olimpijski ciklus

Vaterpolo reprezentacija Srbije počinje u sredu utakmicom, koju u Svetskoj ligi igra protiv Francuske u Novom Sadu, novi olimpijski ciklus u kome će prioritetan zadatak biti osvajanje medalje na Igrama u Londonu 2012. godine.

Selektor našeg nacionalnog tima Dejan Udovičić očekuje da podmlađena ekipa "napreduje iz godine u godinu".

"Mislim da će prvi meč u ovogodišnjem izdanju Svetske lige, bez obzira na ime protivnika, biti lepa prilika za dokazivanje igrača koji trenutno nose kapicu sa državnim grbom", rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, novom timu u kome će doskorašnji juniori igrati glavne uloge potrebno je vreme za uigravanje i zato, kako je ocenio, sistem takmičnjea u Svetskoj ligi odgovara srpskim vatrepolistima.

"Od ove godine Svetska liga se igra po ligaškom sistemu, što znači da ćemo imati mnogo prilika za predan i naporan rad na stvaranju harmonije u ekipi", napomenuo je selektor.

Srbija će u borbe za nova odličja na velikim takmičenjima ući sa starim, najvišim ambicijama, ali bez nekoliko vrlo iskusnih igrača koji su bili nosioci igre selekcije "plavih delfina" u prethodnom periodu.

Novi kapiten reprezentacije Vanja Udovičić istakao je da, bez obzira na sve pretrpljene izmene u sastavu, državni tim mora pokazati snagu i ostati na starim pozicijama - u vrhu svetskog vaterpola.

"Naš vaterpolo ima renome i mi koji smo ostali u reprezentaciji, uz talentovane mlade igrače, moramo da dokažemo da smo dostojni naslednici velikih prethodnika", naglasio je kapiten Udovičić.

Slavko Gak, povratnik u A tim, ocenio je da je poziv selektora Udovičića u reprezntaciju za njega "velika čast".

"Nisam iznenađen pozivom selektora, pošto sam prethodnu sezonu odigrao na veoma visokom nivou. Ova ekipa ima kvlitet i to ćemo dokazati u narednim godinama", rekao je Gak.

Sidraš Slobodan Nikić je napomenuo da njegovi saigrači ne smeju nikoga potceniti i dodao da će svakom protivniku pristupti maksimalno ozbiljno.

"Zanimljivo je da skoro ceo tim u ovom trenutku čine bivši, ili sadašnji prvotimci Partizana. To može da nam bude prednost, budući da se veoma dobro poznajemo", zaključio je Nikić.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se 21. januara od 19. 30 časova u novosadskom SPENS-u.

broj komentara 0 pošalji komentar