Dominika Cibulkova završila tenisku karijeru

Slovakinja Dominika Cibulkova objavila je da se povlači iz profesionalnog tenisa. U karijeri je osvojila osam VTA titula, a najbolji plasman na listi bio joj je četvrto mesto.

Cibulkova je u 31. godini rešila da kaže "Zbogom" tenisu, a za sajt VTA rekla je da to nije bila ishitrena odluka.

"To nije odluka koja je doneta kad sam se probudila, već je posledica dugotrajnog procesa. Već na turniru u Majamiju mislila sam da sam odigrala poslednji meč", rekla je Cibulkova.

Ipak, psolednji duel na turu Slovakinja je odigrala u junu u Parizu, posle čega je uzela nekoliko meseci pauze kako bi bila sigurna da je donela pravu odluku, ali i zalečila povredu ahilove tetive.

"Već sam osećala da je teniski život pretežak sa svim putovanjima i treninzima, svaki dan dajes 100 odsto sebe. Sve to počelo je da me umara. Na kraju sam osetila da sam dovoljno toga dala i ostvarila ono čemu što nikada nisam sanjala da ću uspeti u svojoj karijeri."

A u karijeri je osvojila osam VTA turnira, od kojih je najznačajniji Završni masters 2016. godine. Igrala je finale Australijen opena 2014, kao i polufinale Rolan Garosa 2009. godine.

Tokom bogate karijere zaradila je više od 13 miliona dolara, a najbolji plasman bilo je četvrto mesto na VTA listi.

Slovakinja je već publikovala memoare "Tenis je moj život", a investirala je u tenisku akademiju u Btratislavi, gde planira da pravi nove šampionke.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. nov 2019, 18:50) - Linijski: [neregistrovani]

Čim joj muž potroši pare...

vratiće se tenisu - da skuplja loptice!