Gudurić: Vreme radi za nas, bićemo sve bolji

Svoju prvu sezonu u NBA ligi igra naš reprezentativac Marko Gudurić. Član je ekipe Memfisa, koja nema mnogo uspeha ove godine. Rano jutros po našem vremenu poraženi su u Čikagu od domaće ekipe sa 106:99 a Gudurić je igrao samo pet minuta i postigao dva poena.

Dolazak u NBA ligu i privikavanje na način igre u njoj nije jednostavan a i Gudurić je to potvrdio ističući da je još u periodu privikavanja na novu atmosferu.

"Sve je novo. Bilo je malo uzburkano, ali trudim se da svaki dan radim i mislim da sam na pravom putu."

Marko je analizirao i sinoćni poraz, ali i istakao da je to samo prolazni događaj u sezoni. 

"Večeras je bila čudna utakmica. Loše smo igrali prvo poluvreme, loše smo šutirali što nam se nije dešavalo često ove sezone. Uspeli smo da se vratimo u drugom poluvremenu, ali nismo uspeli da preokrenemo i povedemo. Ovo je mlada ekipa i mislim da vreme radi za nas i da ćemo biti sve bolji i bolji".

"Velika mi je želja bila da dođem ovde i taj mi se cilj ostvario. A promena je ogromna i velika je razlika u igri između NBA lige i košarke u Evropi. U brzini igre, pravilima, donošenju odluka... Mnogo drugačije nego kad sam igrao u Evroligi kod Željka Obradovića i Dejana Radonjića. Trudim se da se prilagodim ovome.", istakao je Gudurić. 

O novom selektoru Igoru Kokoškovu je rekao da se ne poznaju lično, ali misli da je to odlična odluka ta našu selekciju.

"On se već dokazao i ovde u NBA i kao trener drugih nacionalnih selekcija. Dokazao je da je dobar trener. Presrećan sam i sigurno da će on doneti nešto novo i novu energiju što može biti samo dobro za nas", zaključio je mladi Pribojac.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 05. dec 2019, 12:13) - NikiBrussels [neregistrovani]

Gudura

Ovaj dečko je sjajan, ali prosto rezultati mu uvek izostanu. Kao i na SP... Gledao sam ga dok je bio u Turskoj, biće bolje.