Blat otkrio da boluje od multiple skleroze

Trener Olimpijakosa, Izraelac Dejvid Blat, otkrio je da boluje od multiple skleroze.

Grčki tim objavio je Blatovo otvoreno pismo javnosti, u kojem on govori prvi put otkada je saznao da boluje od autoimune bolesti.

Prenosimo vam deo veoma emotivnog pisma.

"Ponekad vam život u lice baci nešto bez ikakvog objašnjenja ili razloga. To su trenuci kada shvatite da treba da napravite izbore koji testiraju vaš pravi karakter. Pre nekoliko meseci dignostikovana mi je multipla skleroza. To je bolest koja se javlja u mnogim oblicima i odražava se na različite načine na različite ljude. To je autoimuna bolest koja na mnoge načine menja kvalitet života i sposobnost da obavljate obične aktivnosti koje su vam bile sasvim normalne", napisao je Blat.

"Ja sam trener. Moj posao je da vodim, inspirišem i učim mnogo ljudi. To što neću biti jednako agilan i aktivan ne utiče na moju sposobnost da radim te stvari. Imam sreće. Imam pored sebe sjajne doktore i menadžment koji prihvata moju nesposobnost i pomaže mi da prebrodim. Moje stanje nije piknik, ali mnogima je teže. Moja obaveza je da budem primer svima da nastave sa svojim životima na najbolji moguči način, kao i da se nikada ne prepuste i nikada ne predaju", rekao je Blat.

Još nije poznato da li će izraelski stručnjak ostati na klubi Olimpijakosa i u narednoj sezoni.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 19. avg 2019, 16:40) - Zivko [neregistrovani]

Zivot

Zivot je cudo majstore. Niko nezna sta ga ceka iza krivine. Glavu gore. Uci mlade kosarci pa ih prati protiv Srbije na SP.

(ponedeljak, 19. avg 2019, 16:32) - anonymous [neregistrovani]

Atipicno

MS je bolest koja se javlja najcesce u mladjoj dobi u dvadesetim i tridesetim i zato mi je cudno da je on u 60 godini obolio od multiple skleroze. Bolest pogadja cesce zene/devojke.