Bogdan Tanjević završio trenersku karijeru

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore na Evrobasketu u Turskoj, Bogdan Tanjević, odlučio je da se povuče sa te funkcije i završi profesionalnu trenersku karijeru, saopšteno je danas iz Košarkaškog saveza Crne Gore.

"Košarkaški savez Crne Gore izražava veliku zahvalnost proslavljenom stručnjaku Tanjeviću, koji je kao veliki trener proslavio našu državu, a posebnu zahvalnost dugujemo mu za njegovo angažovanje u poslednje tri godine, tokom kojih je dao veliki doprinos uspostavljanju sistema u trenerskoj organizaciji, kao i rezultatima A tima, te mlađih reprezentativnih selekcija. Sa zadovoljstvom želimo da upoznamo javnost da će Tanjević ostati na čelu trenerske organizacije i sa te pozicije doprineti daljoj afrimaciji crnogorske košarke, te edukaciji mladih crnogorskih trenera", navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Crne Gore.

Tanjević je funkciju selektora Crne Gore obavljao od oktobra 2015. godine, gde je nasledio Duška Vujoševića, Dejana Radonjića i Luku Pavićevića.

Osim Crne Gore, Tanjević je u reprezentativnoj karijeri u dva mandata predvodio Tursku, sa kojom ima osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2010. 

Klupsku trenersku karijeru počeo je u Bosni, sa kojom je osvojio Kup šampiona 1979. godine.

Put ga je vodio u Italiju i klubove poput Juvekazerte, Stefanela, Olimpije Milano i Virtus Bolonje, potom Francusku, gde je trenirao Limož i Asvel, rodnu Crnu Goru i Budućnost, a poslednja stanica klupske karijere bio mu je Fenerbahče.

Kao selektor, pored Turske i Crne Gore, vodio je selekcije SFR Jugoslavije i Italije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 14. sep 2017, 16:40)
anonymous [neregistrovani]

лелеее...

...ала се овај испроваљива!

(četvrtak, 14. sep 2017, 13:09)
Markovljev [neregistrovani]

Hvala ti Bogdane

Bogata kariera bez ijedne mrlje na savesti i poštenju i zato Bogdane hvala u ime svih nas koji košarku pratimo malo duže. Neka ti je sretan penzionerski život koji si zaslužio i živ nam bio još puno leta. Bio si Jugoslovenski trener a zato mislim da ti cela bivša sportska Jugoslavija skida kapu u znak poštovanja.

(četvrtak, 14. sep 2017, 12:54)
anonymous [neregistrovani]

Тањевић Богдане

Солидни тренере.