Sa lica mesta, posle pobede nad Italijom

Ono što su pre meča govorili Italijani za naše reprezentativce, ispostavilo se kao tačno. Rekli su da je Srbija jedan od kandidata za medalju, da ima iskusne košarkaše, koji znaju da igraju ovakve mečeve…

Srbija je upravo tako odigrala, znalački iskoristila sve svoje kvalitete u odnosu na Italijane, iskoristila sve prednosti koje je imala i sasvim zasluženo pobedila na kraju sa 83:67 i obezbedila plasman u polufinale Evrobasketa.

Italijani su se uzdali u šut za tri poena, pogodili su sedam trojki u prvom poluvremenu, ali onda završili meč sa osam trojki iz 29 pokušaja.

Belineli je imao 18 poena, dvocifren je bio i Datome sa 15.

Na drugoj strani, kod našeg tima, čak petorica dvocifrenih košarkaša - Bogdanović najefikasniji sa 22 poena, Mačvan je dodao 13, Lučić 11, a po deset su imali Milosavljević i Marjanović.

Srbija je odigrala odlično, iamla fantastičan skok, 44 uhvaćene lopte u odnosu na 19 , koliko su imali Italijani. Naši su čak 17 lopti uhvatili u napadu.

U polufinalu, u četvrtak se sastaju Španija i Slovenija od 20.30, a potom u petak od 20.30, Srbija igra za ulazak u finale protiv Rusije.

broj komentara 0 pošalji komentar