Jadranska liga: Velika potreba i interesovanje za drugom ligom

Predsedništvo košarkaške Jadranske lige saopštilo je na sednici u Beogradu da postoji "jak interes i potreba" za pokretanje Druge lige tog takmičenja.

Kako se ocenjuje u saopštenju, taj projekat bi imao snažan uticaj na razvoj košarke u regionu.

Predsedništvo Jadranske lige je analiziralo i predvidelo sve neophodne korake koje je potrebno napraviti kako bi Druga jadranska liga počela u predstojećoj sezoni, konačna odluka o tome biće doneta na narednoj sednici Skupštone 24. jula u Beogradu.

U saopštenju se dodaje da je na osnovu predloga i planova menadžmenta, Predsedništvo Jadranske lige konstatovalo da su predviđene sve aktivnosti koje je potrebno sprovesti u cilju adekvatne pripreme predstojeću sezonu i dizanja kvaliteta takmičenja.

Održan je i sastanak sa Sudijskom komisijom, na kojem je analiziran i dalji tok sprovođenja odluka Skupštine Jadranske lige koje imaju za cilj konstatno dizanje nivoa suđenja.

U saopštenju se dodaje da je čelno telo te organizacije zaključilo da pripreme za organizaciju turnira za mladje kategorije (U19) teku po planu, kao što je i slučaj sa Superkupom u Baru.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. jul 2017, 11:11)
глас разума [neregistrovani]

једина права ствар... и фудбал да се угледа, док још није начисто пропао

Једина права ствар која ће обезбедити да Србија уз Звезду и Партизан очува још понеки Кошаркашки клуб који неће бити аматерски. Поред Мега Лекса и ФМПа ту пре свега мислим на старе и традиционалне кошаркашке центре као што су Борац у Чачку, Слога у Краљеву, затим Вршац, Ниш и наравно повратак новосадске Војводине. Свака земља учесница АБА лиге појединачно је премала да би ставарала и одржавала квалитет и узбудљиво и неизвесно такмичење. Повратак заједничкој лиги је и једини прави путоказ за више него посрнули фудбал!

(nedelja, 16. jul 2017, 18:31)
Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [neregistrovani]

Друга Лига?

Па и ова прва лига нам уништава кошарку. Нека то они праве без Србије. Има то доста новоформираних и послушних држава. Нека се они играју.
Не бива, што би рек'o Манулаћ.