Ramovš: Veliki napredak u infrastrukturi i dobri rezultati "večitih" u Evropi

Darko Ramovš , generalni sekretar Zajednice Superlige Srbije, poručio je putem sajta te organizacije da su godinu na izmaku obeležili partnerstvo sa kineskom kompanijom "Linglong Tire", ulaganja u nove vrhunske travnate podloge na većem broju stadiona u Srbiji i evropski uspesi Crvene zvezde i Partizana.

"Ne treba zaboraviti ni najavu velikih infrastrukturnih projekata vezanih za izgradnju i adaptaciju stadiona u Srbiji, kao i inicijative za stvaranje novog modela privatizacije klubova i promene modela tretmana stranih igrača u našem klupskom fudbalu", rekao je Ramovš.

Kako je dodao, tokom prethodne godine viđen je veliki broj izuzetno kvalitetnih utakmica u domaćim takmičenjima.

"Navikli na visoke standarde kada je reč o Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini ili Radničkom, ali bih rekao da su Čukarički, TSC i Voždovac pokazali najviše ozbiljnosti, kontinuiteta, stabilnosti i rezultata, kako u takmičenju, tako i u svim klupskim segmentima u kojima rade i ostvaruju rezultate. Ipak, fudbalski klub TSC je najupečatljiviji primer, zbog činjenice da je debitant u najelitnijem takmičenju, a može u mnogo čemu biti primer za mnoge druge klubove ili potencijalno nove ulagače u fudbal".

On smatra da dobri rezultati srpskih ekipa u UEFA takmičenjima imaju višestruku važnost, prvenstveno za njih same, ali ujedno i za celokupan srpski fudbal.

"Neophodno je imati još klubova koji bi svojim rezultatima u UEFA takmičenjima mogli jačati poziciju svih nas. Zabrinut sam zbog načina na koji ćemo biti tretirani u ciklusu 2021-24, jer će tada biti otežan put našim klubovima za učešće u evropskim takmičenjima, na način na koji smo navikli. Paralelno, otvaranje novog takmičenja, Lige konfederacija, daje nove mogućnosti, pa će efekti tih promena za evropski klupski fudbal, kao i za naše klubove, biti vidljivi tek u narednom periodu", zaključio je Ramovš.

broj komentara 0 pošalji komentar