"Večiti" se ne slažu oko broja stranaca

Zajednica Superligaša podnela je predlog Fudbalskom savezu Srbije, na zahtev Crvene zvezde, da se poveća limit za broj stranih fudbalera u timu, saopšteno je na sajtu Superlige.

Crveno-beli su, uz podršku većine klubova, zatražili da se igrači iz Evropske unije ne tretiraju kao stranci, a ukoliko se predlog usvoji, važio bi od sledeće sezone.

Ipak, sednica je bila brilično burna, a pojedini izvori kažu da je došlo i do verbalnog sukoba između direktora Partizana Miloša Vazure, koji je bio protiv i generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

"Zgranut sam ponašanjem predstavnika FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, jer predstavlja veliki klub. Vređao me, psovao, pretio, i meni i ostalim čelnicima Partizana, govoreći sve najružnije, a na kraju je pokušao i fizički da se obračuna. S obzirom na to da očekujem da sve negira, jer je to njegov manir, reći ću samo da je bilo 30 svedoka. Svi su bili zgranuti njegovim ponašanjem. Nisam želeo da odgovorim jer ja na Skupštini zajednice Superlige ne predstavljam sebe, već FK Partizan. Nije mi padalo na pamet da ugrozim integritet kluba nekim nepromišljenim postupkom. Za sve što kažem postoji 30 svedoka, spreman sam ako je potrebno, da se suočim sa Zvezdanom Terzićem u bilo kom TV duelu", izjavio je Vazura.

Vrlo brzo, oglasio se i Terzić.

"Vazura laže. Kampanja se nastavlja. Kao po starom dobrom običaju, naučen od Vučelića i njegovih učenika, i ovog puta Vazura laže i zloupotrebljava medijski prostor. Jeste bilo žučne rasprave zbog Vazurinih provokacija kako je Partizan diskriminisan od strane države, i ništa više. To mogu da posvedoče i svih 28 predstavnika klubova Super i Prve lige Srbije koji su bili prisutni na sednici i koji su glasanjem, posle te žučne rasprave, podržali predlog Crvene zvezde o povećanju broja stranaca i predlog da se igrači iz EU koji igraju u Srbiji ne tretiraju kao stranci", izjavio je Terzić.

"Predlog Crvene zvezde je podržalo 25 klubova a protiv su bili samo 3 uključujući i Partizan. To najbolje govori o podršci koju imaju predlozi i diskusije FK Crvena zvezda i o statusu rukovodstva FK Partizan među sportskim radnicima Srbije. Vazura ovim lažima želi da opravda svoj neuspeh na glasanju i da odvuče medijsku pažnju sa uspeha Crvene zvezde na pomenutom glasanju.", dodao je Terzić.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 05. okt 2019, 20:38) - anonymous [neregistrovani]

prisetimo se

Skoro svi predlozi Zvezde i u fudbalu i košarci su se obijali o glavu upravo Zvezdi.na primer prepolovljavanje osvojenih bodova.

(subota, 05. okt 2019, 20:35) - anonymous [neregistrovani]

ajde nojevi

Zašto se svi prave da ne vide.Dovođenje trećerazrednih stranaca za "velike" pare (za naše uslove) znači samo davanje procenta onima kojih dovode.

(ponedeljak, 30. sep 2019, 21:31) - anonymous [neregistrovani]

Ovi iz Partizana

Vecito samo kukumavce.

(ponedeljak, 30. sep 2019, 19:57) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Eto ja sam Zvezdas ali ovo povecanje trecerazrednih stranaca unistava srpski fudbal.Nemojte gledati kratkorocno i licne interese,pa ima li neko da gleda sa zeljom da se izdignemo sa dna jer smo mi fudbalski talentovana nacija.

(ponedeljak, 30. sep 2019, 17:36) - Nemanja [neregistrovani]

Domaca liga

Podrzavam predlog Zvezdana Terzica. Razloga je mnogo a i on covek je naveo par razloga. Prvo razlog zbog koga je u pravu jeste taj da bi ostali klubovi automatski bili kvalitetniji. Klubovi sa najvecim budzetom bi imali vise stranaca najvise zbog konkurentnosti u Evropi a ostali klubovi bi imali onda domace igrace koji bi inace igrali na primer u Zvezdi ili Partizanu. Podrska inicijativi Crvene Zvezde. Pozdrav

(ponedeljak, 30. sep 2019, 17:32) - anonymous [neregistrovani]

STRANCI

Ne slazem se sa ovim (iako mene kao I ostale navijace niko ne pita).
I sada imamo previse stranaca. To nije dobro za srpski fudbal. Nije dobro ni u jednom sportu. Klubovi ce radije da dovedu trecerazredne strance, nego da promovisu mlade igrace.
Sve to obezbedjuje kratkorocne uspehe.

(ponedeljak, 30. sep 2019, 17:10) - Kablar [neregistrovani]

Razdor

Dok su god Terzic i Vazura na celu Zvezde i Partizana,nema napretka u srpskom fudbalu.Naravno da ce svi glasati za predlog Zvezde(osim Partizana)jer je Zvezda "narodni klub". To se vidi i na utakmicama koje odigravaju oba kluba po Srbiji.Ovi pvi su prijatelji,a oni drugi bokserski dzak za udaranje.

(ponedeljak, 30. sep 2019, 17:02) - Ulmer [neregistrovani]

Gospodo

Uredite da je u srpskom fudbalu kao sto je u nemackom.Posto je prva liga profesionalna, uredite tako da ceo tim mogu biti stranci,naprimer 11 stranca a da najmanje 12 fudbalera iz Srbije imaju profesionalni ugovor sa klubom,dali ce oni igrati u prvom timu ili ne,to je stvar kluba.Tako je uredjeno u Nemackoj.