Milovanović: Želim da stvorimo kult reprezentacije

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Nenad Milovanović, pred novi ciklus kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021, izjavio je da očekuje da ekipa stvori kult i da ponovo postiže dobre rezultate.

"Svi zajedno imamo zadatak da stvorimo kult reprezentacije. Igračima taj grb na dresu mora da bude svetinja, ne samo rečima već i delom. Kada dođu u Staru Pazovu, treba da znaju gde su i zašto su došli", rekao je Mlovanović za sajt FSS.

On je dodao da ne traži alibi, ali je činjenica da je ekipa malo hendikepirana sa vremenom, za razliku od Rusije koja je već bila na okupu i odigrala nekoliko pripremnih utakmica.

"Možda smo malo deficitarni na pozicijama desnog bočnog defanzivca i zadnjeg veznog, najjači smo u ofanzivnom delu gde mogu da računam na naše internacionalce Vlahovića, Joveljića, Adžića, Zlatanovića", naveo je Milovanović.

Kaže da ne može decidirano reći da neće pozivati igrače koji su već obezbedili status A reprezentativca, ali da je činjenica da oni po povratku među svoje vršnjake nemaju više isti motiv i tu dozu adrenalina koju želi da vidi kod svakog svog igrača.

"Očekujem da proradi srpski inat, moja misija je da kod igrača stvorim glad za uspehom", poručio je nekadašnji trener Mladosti iz Lučana, uz konstataciju da mu ne nedostaje rad na dnevnom nivou, ali razlika je velika između selektora i trenera, jer kao selektor nemaš vremena za neke ispravke kao kada radiš u klubu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 11. avg 2019, 18:55) - anonymous [neregistrovani]

Naslov

Jos jedan vizionar bez karijere i iskustva. Jednostavno nije taj kalibar.

(nedelja, 11. avg 2019, 18:49) - anonymous [neregistrovani]

Moj Milovanovicu, davno je to bilo, kada su igraci dres reprezentacije, nazivali.......

..............dresom - najdrazih boja!!!