Lajpcig propustio priliku veka... Mbapea!

Bivši sportski direktor i trener Lajpciga Ralf Ragnik otkriva da je bio na korak od potpisivanja ugovora sa Kilijanom Mbapeom 2015. godine.

Šta bi bilo da je Dijego Maradona obukao dres Šefild junajteda, ili da je Zlatan Ibrahimović želeo da odradi probu u Arsenalu, da vulkan na Islandu nije sprečio Levandovskog da potpiše za Blekburn...

Fudbal piše romane svakog dana, a danas je na površinu isplivala veoma zanimljiva priča. O Lajpcigu i Kilijanu Mbapeu.

Najskuplji tinejdžer u istoriji bio je na korak od prelaska u Lajpcig pre dve godine (kada je klub bio u nemačkoj drugoj ligi), otkriva bivši sportski direktor i trener nemačkog kluba Ralf Ragnik, prenosi portal Gol.

"Malo je falilo... Problem je bio što smo se u tom momentu rastali sa trenerom Zornigerom. To je bilo nakon zimske pauze i nismo znali ko će biti naredni trener i kako će sve to izgledati", otkriva Ragnik.

On kaže da je porodica mladog francuskog napadača imala samo jedan uslov.

"Kilijanov otac mi je rekao da, ukoliko mogu da mu obećam da ću ja biti trener Lajpciga, on će potpisati ugovor sa klubom. Ali, u tom trenutku nisam mogao da dam takvo obećanje", rekao je Ragnik.

Tri meseca kasnije, Ragnik je postao trener Lajpciga i uveo klub u Bundesligu, a potom trenersko mesto prepustio Ralfu Hasenhutlu.

broj komentara 0 pošalji komentar