Premijera šaha na Memorijalu

Od ove godine Memorijalni turnir "Igrajmo za šesnaest" bogatiji je za još jedan sport i to za jednu od najstarijih sportskih igara u istoriji sveta - šahu.

Turnir će biti održan u nedelju 31. marta u Holu RTS-a, Takovska 10, a prema najavama organizatora za premijeru je dolazak potvrdilo 12 igrača, svi zaposlenici u Javnim medijskim servisima Srbije, RT Vojvodine i RTS.

"Malo je javnih medijskih servisa u istoriji koji su prenosili i izveštavali sa šahovskih turnira kao što je to svojevremeno radio RTS. Ponosni smo i na činjenicu da u Beogradu postoji duga tradicija u ovom sportu. Povezati tu nit koja je deo života Beograda i RTS-a, sa životima naših kolega koji su nastradali u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj 1999. godine, daje ovom memorijalnom turniru u šahu posebnu notu. Ovo je prva godina, verujemo da će naredne godine turnir biti još masovniji", kaže Marko Maksimović, novinar RTS-a i organizator turnira "Igrajmo za šesnaest" u šahu.

Igraće se brzopotezni turir. Igrači će za svaku partiju imati po 5 minuta na raspolaganju, a odigraće 11 kola. Turnir se igra po pravilima FIDA za brzopotezni šah.

Turnir počinje u 10 časova kada će biti održano i svečanost otvaranja.

broj komentara 0 pošalji komentar