Rajović pobedio u Hrvatskoj

Najbolji srpski biciklista Dušan Rajović pobednik je četvrte etape trke oko Hrvatske, koja je vožena od Starigrada do Crkvenice u dužini od 155 kilometara.

Naš nacionalni šampion koji vozi za ekipu Adrija Mobil iz Slovenije trijumfovao je ispred Italijana  Paola Simona i Austrijanca Henriha Hauslera.

Posle veličanstvenih pobeda našeg Veljka Stojnića na značajnim trkama u Italiji, Rajović je dokazao da je srpski biciklizam na izuzetnom putu, ali i da je u izvanrednoj formi. Doneo je našoj zemlji veoma važan trijum na medjunarodnom planu, ali i skrenuo pažnju na sebe fenomenalnom vožnjom na jednoj od najprestižnijih trka u ovom delu Evrope.

Naš sprinter je 87. u generalnom plasmanu, međutim Kraljevčanin Rajović, dugogodišnji vozač Metalca, uspeo je da donese svom timu Adria Mobil drugi trijumf na trci oko Hrvatske, s obzirom na to da je u prvoj etapi pobedio njegov klupski kolega Slovenac Marko Kump - pobednik prošlogodišnje trke Beograd - Banjaluka.

U generalnom plasmanu na trci Oko Hrvatske vodi Kazahstanac Jevgeni Gidih sa šest sekundi prednosti u odnosu na Australijanca Edmondsona. Treće mesto u ukupnom plasmanu drži prvi favorit trke, Slovenac Grega Bole koji za Kazahstancem zaostaje 10 sekundi.

Pretposlednja peta etapa će se voziti u subotu od Rabca do Platka u dužini od 142 kilometra.

broj komentara 0 pošalji komentar