Skijaš Vukićević se sprema na švajcarskom glečeru

Najbolji srpski skijaš Marko Vukićević nalazi se u Švajcarskoj na desetodnevnim treninzima spusta i superveleslaloma na glečeru Sas Fi. Dok mnoge evropske ekipe imaju poteškoće sa pronalaženjem staza za treninge brzih disciplina, srpski skijaš je dobio mogućnost da trenira sa najboljim ekipama u vrhunskim uslovima, na odlično pripremljenoj stazi.

Sa trenerom Milošem Tomićem i serviserom Milanom Pejićem, zajedno sa austrijskim i švajcarskim takmičarima iz Svetskog kupa, Marko Vukićević radi na nadmorskoj visini od 3.500 metara.

"Zahvalan sam švajcarskoj i austrijskoj ekipi jer su mi omogućile da treniram na njihovoj stazi, u idealnim vremenskim uslovima. Treninzi su organizovani kao na trci, staza je celom dužinom zaštićena mrežom, postavljeni su satovi za merenje brzine, imamo i mogućnost video analize posle skijanja", rekao je Vukićević, a saopšteno je iz njegovog tima.

Kako je objasnio, Vukićević na teren iznosi više pari skija kako bi testirao koje su najbrže.

"Ovo su moji prvi treninzi spusta u novoj sezoni. U kondiciji sam, na treninzima sam brz, što mi daje volju i samopouzdanje za predstojeće trke Svetskog kupa", zaključio je on.

broj komentara 0 pošalji komentar