Počele Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom

Beograd je domaćin Međunarodnih sportskih igara za osobe sa invaliditetom - "Beograd Open 2019", koje će tokom vikenda okupiti više od 700 ljudi iz oko 20 zemalja. Učesnici će se takmičiti u 12 disciplina na nekoliko sportskih centara i lokacija u gradu a ulaz posetilaca je besplatan, saopštila je Gradska uprava.

Član Gradskog veća Zoran Adamović otvorio je Međunardone sportske igre osoba sa invaliditetom "Beograd Open 2019" i poželeo dobrodošlicu sportistima iz drugih zemalja.

"Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu", rekao je Adamović.

On je poručio da smo svi jednaki, inkluzija, saosećanje i briga o drugima trebalo bi da bude na prvom mestu svakome od nas.

Zahvalio je Vladi Srbije i gradskom Sekretarijatu za sport i omladinu na podršci u organizaciji te manifestacije.

Predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Velimir Knežević je rekao da je u pitanju šesta po redu manifestacija, čiji je cilj promocija i afirmacija uslova i mogućnosti koje naš grad pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

Organizator manifestacije "Beograd open" je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd, a njeno održavanje omogućeno je podrškom Grada Beograda i drugih partnera, naveo je Knežević.

Sportisti će se takmičiti u fudbalu, sedećoj odbojci, golbolu, šahu, košarci u kolicima, stonom tenisu, karateu, jahanju, atletici.

Takmičenja će se održavati u balonu za fudbal SC "Olimp", Atletskoj dvorani, Sportskom centru "Master", Republičkom zavodu za sport, Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" i na Hipodromu, gde će se odvijati takmičenje u jahanju.
Ulaz na sve lokacije je besplatan.

broj komentara 0 pošalji komentar