Održan četvrti Beogradski plivački maraton

Beograd u proleće organizuje tradicionalni maraton, a u avgustu na Adi Međici - Plivački maraton. Manifestacija je jedna od mnogih na beogradskim rekama koja našu prestonicu leti čini veoma atraktivnom.

Rekreativci su plivali nizvodno. Trasu dugu kilometar i 200 metara. Profesionalci su otplivali krug oko Ade Međice u dužini od 2,5 kilometra a oni najspremniji - dva kruga.

"Ovakvi događaji krase beogradsko leto i eto, grad Beograd je ove godine to i prepoznao i podržao tako da se nadam da će maraton nastaviti da se razvija u pravcu u kojem želimo i da će postati tradicionalan.

"Beogradski maraton je karakterističan po tome što je jedan jedini maraton u ovom delu Evrope koji se pliva i nizvodno i uzvodno".

Počasni predsednik manifestacije je najpoznatiji Srbin u Holivudu. Kaže da je leto najlepše provesti u Beogradu.

"Ako vi znate za bolje mesto, odmah mi javite i ja sedam u avion i idem da ga nađem".

Među plivačima i nas poznati meteorolog koji već četiri decenije trči maraton, a od pre nekoliko godina ga i preplivava.

"Isprobavam, pošto baš ne treniram tokom godine, ali dođem da isplivam bar onu najkraću distancu od kilometar i 200 metara.

Počeli su da pristižu i maratonci.

"Bila je odlična trka, a vreme idealno".

"Prvi krug sam išao malo laganije, vodio sam grupu, a posle sam krenuo svoj ritam, malo sam pojačao i mislim da sam dobro isplivao".

Beograđani često u svojoj nonšalantnosti zaboravljaju u kakvom gradu žive. Na to ih podsete strani turisti koje ovakav ambijent, na svega nekoliko kilometara od centra grada - oduševljava.

broj komentara 0 pošalji komentar