FINA dozvolila Sabu da pliva za Mađarsku

Svetska federacija (FINA) dozvolila je Sebastijanu Sabu da nastupa za Mađarsku.

Sabo je početkom maja obavestio Plivački savez Srbije da želi da pliva za Mađarsku.

Tri nedelje nakon što je Plivački savez Mađarske poslao sva neophodna dokumenta za "transfer" Saba, iz Lozane je stigao potvrdan odgovor - Sabo ima pravo nastupa za Mađarsku već ovog jula na Svetskom prvenstvu u Gvangdžuu.

"Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali slušao sam svoje srce i mislim da sam doneo dobru odluku. Veoma sam srećan", rekao je Sabo za sajt Plivačkog saveza Mađarske.

Sabo je, plivajući za Srbiju, osvojio bronzanu medalju na 50 metara leptir u malim bazenima na EP 2017. godine, a krajem marta je u Debrecinu na 100 metara ispunio A normu za OI u Tokiju 2020. godine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 07. jun 2019, 08:39) - Boom [neregistrovani]

Boom

Šteta, ode potencijalno jedna, olimpijska medalja u Mađarsku. Ne treba kriviti momka, tamo će imati mnogo bolje uslove da ispuni svoj potencijal. Žao mi je samo što ministar sporta, koji je bio reprezentativac u vodenim sportovima, i koji bi trebao da ima posebno razumevanje za ovakve situacije, nije učinio ništa da pomogne momku kako bi plivao za nas. O gazdi, koji je najavio pregršt medalja u Tokiju, da ne pričam!

(petak, 07. jun 2019, 05:06) - Рауш [neregistrovani]

Крв није вода

Срећно Сабо и хвала за медаљу, надам се да ће ФИНА се придржавати истих правила када пливачи и ватерполисти српског порекла из других држава буду хтели да учине исто.

(petak, 07. jun 2019, 01:39) - anonymous [neregistrovani]

На првом месту!

Он плива за себе! Па тек можда на друго место долази савез, е сад, какве услове нуди Београд а какве Будимпешта, најбољи одговор даје његова одлука, само што људима на брдовитом балкану није најјасније да се у овом животу бориш за себе на првом месту а затим и за све остале, просто ко пасуљ, онај ко не воли/поштује себе, неће ни друге!

(petak, 07. jun 2019, 00:07) - anonymous [neregistrovani]

neka ti je sasrecom i hvala !

sta reci drugo ? mogao si i ranije da izaberes da plivas za zemlju svojih predaka sto bi bilo sasvim ok i normalno ali ipak si osvojio i jednu medalju za Srbiju ! Hvala ti na tome i neka ti je sa srecom i da osvojis i jos koju medalju za nase komsije Madjare !