Štefanek ugostio kuglaše: Učinili ste nas veoma ponosnim

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek ugostio je kuglašku reprezentaciju Srbije nakon što je peti put postala šampion sveta.

Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu, aktuelni šampioni savladali su u finalu reprezentaciju Nemačke 6:2 (3976:3887) i na taj način se, po treći put u nizu, a četvrti u proteklih pet SP, popeli na krov sveta.

"Čestitam vam još jednu svetsku titulu šampiona. Biti najbolji na svetu nije lako, a vama polazi za rukom već treći put zaredom. Učinili ste nas veoma ponosnim. Nadam se da ćete nastaviti sa dobrim rezultatima, a Sportski savez Srbije će biti tu da vam pomogne i olakša buduće borbe za nova odličja", rekao je Štefanek.

Selektor kuglaša Vojko Pavlović zahvalio se Štefaneku na dobrodošlici i prijemu.

"Presrećni smo zbog kontinuiteta u osvajanju najsjajnijih odličja. Podsetimo da smo u muškom finalu savladali reprezentaciju Nemačke, koja ima najviše registrovanih igrača i klubova u čitavom svetu, reprezentacija u čijoj zemlji je kuglanje među popularnijim sportovima, zemlja koja se u svetu kuglanja pita bukvalno o svemu. Nadam se da ćemo se još mnogo puta susretati ovako lepim povodom", rekao je Pavlović.

Srbiju su na Svetskom prvenstvu predstavljali Igor Kovačić, Vilmoš Zavarko, Daniel Tepša, Čongor Baranj, Aleksandar Milinković, Radovan Vlajkov, Robert Ernješi, Miloš Simijonović, Uroš Jagličić, Milan Jovetić i selektor Pavlović.

broj komentara 0 pošalji komentar