Maljković: Minsk najvažnija stanica našeg voza ka Tokiju

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je da su predstojeće Evropske igre u Minsku najvažnija provera za srpski tim do OI u Tokiju i da se nada velikom broju medalja. Druge Evropske igre održaće se od 21. do 30. juna.

"Minsk je najvažnija stanica našeg voza ka Tokiju, nadam se da ćemo na tom putu "natrpati" i neku medalju. Na prvim Igrama u Bakuu pre četiri godine osvojili smo 15, od čega čak osam zlatnih i zauzeli visoko 12. mesto u ukupnom poretku. Ove igre imaju i dodatni značaj jer će u osam sportova imati kvalifikacioni karakter. Verujem u naše sportiste, a znam i da će u Minsku sve da bude na nivou i da će predsednik Aleksandar Lukašenko biti sjajan domaćin", rekao je Maljković na svečanosti povodom početka odbrojavanja 30 dana do početka Igara kod Olimpijskog sata na Terazijama.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović, koja je "upucala" prvu olimpijsku kvotu za Tokio i zlatna sa Igara u Bakuu 2015. godine, izjavila je da je takmičenje u Minsku za strelce veoma značajno.

"Pre četiri godine osvojili smo četiri medalje, a ni sada ne idemo sa manjim ambicijama, plus je takmičenje kvalifikaciono za Tokio. Sigurna sam da ćemo na najbolji način predstaviti Srbiju", istakla je ona.

Karatista Slobodan Bitević, aktuelni vicešampion Evrope, koji je u Bakuu "za dlaku" ostao bez medalje, istakao je da će dati sve od sebe da napravi korak više.

"Čast je predstavljati zemlju na ovako velikom takmičenju, pružićemo maksimum i nadamo se najboljem", poručio je Bitević.

Srpski tim za Minsk trenutno broji 65 sportista u 12 sportova: basket 3X3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, badminton, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo.

Takmičenje u Minsku biće zvanično Evropska prvenstva za džudiste, kajakaše i boksere.
Druge Evropske igre održaće se od 21. do 30. juna.

broj komentara 0 pošalji komentar