Srbija sa dva tima u Antaliji

Od 22. do 26. maja u Antaliji će biti odigran Eurobiznis kup u minifudbalu na kojem će nastupiti i dve ekipe iz naše zemlje.

Srpska asocijacija minifudbala sprema se i za ovo veliko međunarodno takmičenje. Eurobiznis kup biće prvo veliko međunarodno takmičenje na kojem će nastupiti ekipe iz Srbije. Čelnici naše asocijacije spremni su za prvi evropski izaovna terenima u Turskoj.

To je evropsko takmičenje za korporativne timove u kojem pravo nastupa imaju samo zaposleni u kompanijama. Prvi put se održava ove godine u Turskoj i učešće će uzeti 24 ekipe iz 16 evropskih zemalja.

"Srbiju će predstavljati dve ekipe, Rajfajzen banka i Apatinska pivara", izjavio je Zoran Zdravković iz srpske asocijacije minifudbala.

Osmog i devetog juna u Novom Sadu će biti odigran i završni turnir šampionata Srbije na kojem će nastupiti 12 najboljih ekipa.

"Prvi put Srpska asocijacija minifudbala uvodi i biznis kup Srbije, takmičenje za ekipe biznis orijentacije, imaćemo i tradicionalni minifudbal Kup Srbije koji se po peti put održava, a ove godine pokrenuli smo prvi put i turir za žene na kojem će nastupiti četiri ekipe iz tri grada u Srbiji", dodao je Zoran Zdravković.

Kruna ovogodišnje sezone u minifudbalu biće Svetski šampionat koji će se u oktobru igrati u Pertu, u Australiji,

"Prvi put Srbija učestvuje na svetskom prvenstvu, s obzirom na to da smo prošle godine osvojili peto mesto na Evropskom prvenstvu i prvi put stekli priliku da nastupimo i na Svetskom šampionatu, očekivanja su velika, mnogo uzbuđenja tokom samog turnira, daćemo sve od sebe, veliki je uspeh da se samo pojavimo na tom takmičenju", napominje Zdravković. 

U septembru će se u Italiji igrati i Liga šampiona u minifudbalu, na kojoj će nastupiti 32 ekipe. Pravo nastupa imaće samo šampioni svojih država, među kojima će biti i prvak Srbije.

Koji tim će predstavljati našu zemlju, saznaćemo 8. i 9. juna na Kupu Srbije koji će se igrati u Novom Sadu.

broj komentara 0 pošalji komentar