Udovičić podelio stipendije talentima sa Kosova i Metohije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je u Kosovskoj Mitrovici stipendistima Fonda za mlade talente sa Kosova i Metohije svečano uručio ugovore o stipendiranju za tekuću godinu, a direktorima pet Osnovnih škola ugovore o dodeli kompleta sportske opreme za fiskulturne sale.

Dodeljene su 43 stipendije za talentovane studente sa najvišim prosekom, po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i studenata završnih godina master akademskih studija.

"Izuzetno mi je drago ššto upravo iz Kosovske Mitrovice počinjemo niz dodela stipendija Fonda za mlade talente širom Srbije. Angažman u Fondu za mlade talente mi predstavlja veliko lično zadovoljstvo jer znam da kroz njega na najneposredniji način utičemo na stvaranje još više prilika za razvoj životne i karijerne perspektive naše omladine i njihovu srećnu budućnost", izjavio je Udovičić.

Kako je naveo, ponosno ističe da je broj stipendija sa prošlogodišnjih 23 skoro udvostručen, na 43.

"Stipendije imaju praktičan značaj za svakog pojedinca koji ih zasluži, ali šalju i jednu širu, važniju poruku našem društvu, a to je da se u Srbiji cene i vrednuju znanje i marljiv rad, kao i da će posvećenost ispravnim ciljevima uvek biti adekvatno nagrađena", rekao je Udovičić.

broj komentara 0 pošalji komentar