Sabo bi da pliva za Mađarsku

Reprezentativac Srbije u plivanju Sebastijan Sabo podneo je zahtev Svetskoj plivačkoj federaciji (Fina) zahtev da se ubuduće takmiči pod zastavom Mađarske, bez obzira što je pod srpskom izborio normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac za Sportski žurnal potvrdio je da je dobio mejl u kome Sabo traži da promeni plivačko državljanstvo.

"Obrazložio je da tamo živi i trenira, da je već ušao u njihov sistem rada i da želi da se takmiči pod zastavom Mađarske. Odluku su dodatno ubrzali sjajni rezultati koje je ostvario na njihovom državnom šampionatu u Debrecinu. U mejlu je istakao da nema nikakve zamerke na odnos Plivačkog saveza Srbije prema njemu, kao ni na rad Stručnog saveta. Suština je da u Mađarskoj ima daleko bolje uslove, kvalitetniju grupu plivača, tu se pronašao. Ono što mu oni nude, mi to ne možemo", izjavio je Drobac za Žurnal.

"Još uvek ništa nije zvanično, ali realno je završena priča", dodao je Drobac.

Sabo je do olimpijske vize stigao na Otvorenom prvenstvu Mađarske u Debrecinu rezultatom od 51,34 sekunde na 100 metara delfin.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 08. maj 2019, 17:12) - anonymouborkos [neregistrovani]

Ništa ne oduzimati

Srbiji treba da je čast da takav sportaš ima srpsko državljanstvo.

(sreda, 08. maj 2019, 15:45) - anonymous [neregistrovani]

Не видим никакав проблем

Па човек је Мађар, нек му је са срећом.
Ми смо имали Србе који одлазили и играли за друге државе, што не би Мађар играо под Мађарском заставом.
Стотине хиљада нас се иселило из Србије, узели смо држављанство тих земаља, ту гласамо ту подижемо децу, зато што нам је боље, е па зато се и овај момак одлучио за Мађарску, плус његова држава. Само гурај момак и срећно у Јапану.

(sreda, 08. maj 2019, 13:59) - anonymous [neregistrovani]

delfin

Ne treba se ovde nikako cuditi... u samom tekstu je kljucna recenica "Ono što mu oni nude, mi to ne možemo", izjavio je Drobac za Žurnal.".

(sreda, 08. maj 2019, 12:57) - anonymous [neregistrovani]

*

Onda mu i državljanstvo oduzeti i zbogom diko Mađarska. Pa da!