Žuta majica Novozelanđaninu Gejtu

Aron Gejt pobednik je prve etape na 13. međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd – Banjaluka. Prva etapa vožena je od Obrenovca do Vlasenice u dužini od 195 kilometara.

Prosečna brzina karavana bila je izuzetna, čak 45,8 kilometara na čas, a biciklistički klub iz Irske Evopro rejsing bio je fantastičan u završnici na usponu pred Vlasenicom, gde je Gejt pobedio sa vremenom od 4 sata, 13 minuta i 36 stotih.

Novozelanđanin Aron Gejt tako je osvojio i žutu majicu namenjenu lideru u generalnom plasmanu.

Drugo mesto zauzeo je Mađar Atila Valter iz CCC razvojnog tima koji je imao zaostatak od tri sekunde , dok je treći bio Austrijanac Bendžamin Hil iz ekipe Ljubljana Gusto koji je za pobednikom zaostao pet sekundi.

Karavan sa 176 vozača startovao je u četvrtak ispred TENT-a B u Obrenovcu, da bi preko Šapca biciklisti bez zaustavljanja prešli granični prelaz Pavlovića most i stigli u Republiku srpsku. Nakon toga usledili su prolasci kroz Bijeljinu, Zvornik i Miliće pre nego što su biciklisti iz 30 svetskih zemalja stigli u Vlasenicu gde je bio i cilj prve etape.

Od srpskih Biciklista najbolje plasiran bio je Stefan Stefanović koji je zauzeo 104. mesto sa 3 minuta i 33 sekunde zaostatka za pobednikom.

Crvenu majicu za najboljeg na prolaznim ciljevima osvojio je Nemac Floran Knauer, dok je crvenu majicu namenjenu najboljem na brdskim ciljevima osvojio je Nemac Johan Šanagel.

Ovogodišnja trka sadrži četiri etape i završava se u nedelju krugovima u Banjaluci.

broj komentara 0 pošalji komentar