Iz Beograda za Banjaluku 13. put

Sledeće srede zvanično počinje 13. međunarodna biciklistička trka Beograd – Banjaluka.

Svečano otvaranje trke održaće se 17. aprila od 18 časova na platou ispred hrama Svetoga Save. Start prve etape na programu je u četvrtak, 18. aprila, kada će karavan krenuti iz Obrenovca do Vlasenice.

"U sredu očekujemo dolazak ekipa i predstavljanje takmičara ispred hrama Svetog Save. Pozvao bih sve ljubitelje sporta i biciklizma u Beogradu da dođu i pozdrave takmičare na svečanom otvaranju. U četvrtak u Obrenovcu startuje prva etapa koja će se voziti do Vlasenice u dužini od oko 200 kilometara. Drugog dana biciklisti će voziti od Vlasenice do Brčkog etapu dugu 185 kilometara, dok će trećeg dana trka startovati iz Bijeljine i voziće se do Teslića. Poslednja, četvrta etapa startovaće iz Prnjavora i voziće se do Banjaluke, gde nas očekuje cilj ovogodišnje trke", ističe Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije

Do ove godine, međunarodna trka Beograd - Banjaluka trajala je dva dana, i vozile su se samo dve etape, ali je zahvaljujući odličnom radu trka itekako napredovala na međunarodnom nivou.

"Polako dostižemo Svetske trendove i trudimo se da svake godine organizacija bude kako treba i da će međunarodni komesar iz Svetske biciklističke Federacije oceniti trku dobro kao i sve prethodne, i da će organizacija biti najbolja do sada", dodaje Gajičić, koji će obavljati i ulogu sportskog direktora trke.

Pred biciklistima su sada četiri takmičarska dana i isto toliko etapa, a interesovanje inostranih timova je ogromno.

"Na trci učestvuje 25 ekipa iz 20 svetskih zemalja. Zainteresovanost ekipa je ogromna, a trka je i kvalifikaciona za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine, što je čini još interesantnijom svetskoj javnosti. Nema sumnje da nas očekuje pravi biciklistički spektakl", napominje Saša Gajičić.

Na trci Beograd - Banjaluka nastupiće i naša biciklistička reprezentacija.

"Svih prethodnih godina imali smo dobre rezultate. Sada nastupamo sa mladom i perspektivnom ekipom, i svi naši vozači željni su dokazivanja. Nadamo se da će neko od naših takmičara uspeti da ostvari pobedu u nekoj od etapa", dodaje generalni sekretar našeg Saveza. 

Trka se završava 21. aprila spektakularnim krugovima u prestonici Republike Srpske, Banjaluci. Nakon trke Beograd - Banjaluka, naš savez od 5. do 9. juna očekuje i organizacija jubilarne, 60. međunarodne trke Kroz Srbiju.

broj komentara 0 pošalji komentar