Sebastian Sabo za RTS: Mogu i bolje, ima još dosta prostora za napredak

Najbolji plivači iz Srbije učestvuju ovog vikenda na mitingu "11. april Gran pri" na Novom Beogradu. Između dva takmičarska dana, gost Jutarnjeg programa RTS-a bio je najbolji na svetu na 50 metara delfin i naš predstavnik na Olimpijskim igrama u Tokiju, Sebastian Sabo.

U Beograd stižete posle sjajnih rezultata u Mađarskoj gde ste ostvarili normu za Olimpijske igre . Da podsetimo 50 metara delfin stilom preplivao si za 22,9 sekundi, a potom trku na 100 metara u istoj disciplini isplivao za 51,34 sekunde. Je l može Beograd da te motiviše na još bolje rezultate?

"Moj vrhunac forme je bio tempiran za prošlu nedelju kada sam i ostvario taj rezultat. Juče sam imao trku ali nije prošla tako sjajno kao prošlog vikenda". 

Može li bolje, vreme za 50 metara je trenutno najbolje u svetu?

"Iskreno, mogu. Ima još dosta prostora za napredak. Treba da se nastavi sa treniranjem, brušenjem forne da bi do Svetskog prvenstva bilo još bolje".

Kada počinju pripreme za Tokio? Uz ove discipline očekujemo te i u štafeti. Kakve su nam šanse?

Pripreme su počele, prvi korak (olimpijska norma) je ostvaren, drugi korak će biti da se ode u što boljoj formi. Tempiranje forme će početi sledeće godine, četiri-pet meseci pre trke, a do tada me očekuje još dva velika takmičenja".

Ti i Silađi ste za sada obezbedili učešće. Kakav bismo tim mogli da imamo u Tokiju?

"Šanse su nam dobre, plivači u Srbiji još napreduju. Imamo plivače koji mogu u finala".  

broj komentara 0 pošalji komentar