Futsal spektakl u Srbiji, "Orlovi" čekaju Brazil bez najboljeg igrača

Selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić saopštio je spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Brazila u Nišu i Beogradu.

Na spisku od 15 igrača nema najboljeg srpskog futsalera Mladena Kocića zbog nesuglasica sa selektorom.

Golmani: Miodrag Aksentijević (Tjumen), Aleksa Antonić (Ekonomac) i Vladan Koljajić (Ekonomac).

Igrači: Strahinja Petrov (FON), Veroljub Vukadinović (Kalča), Marko Radovanović (Slavija Prag), Denis Ramić (Litija), Miloš Simić (Haladaš), Stefan Rakić (Imperijal), Dragan Tomić (Bejrut), Marko Pršić (Slavija Prag), Jovan Lazarević (Mostar), Vladan Vesić (Mostar), Slobodan Rajčević (Bejrut) i Nikola Matijević (Ekonomac).

Selektor Srbije Goran Ivančić rekao je da su prijateljski mečevi protiv Brazila u Nišu i Beogradu prilika da vidi gde se njegov tim nalazi u ovom trenutku.

"Ovo je sjajna prilika da vidimo najbolje svetske igrače u našoj zemlji. Brazil je uvek imao vrhunsku ekipu, sjajne individualce, a sad su i taktički na najvišem nivou. Dobili su Portugaliju 10:1 u dve utakmice i Španiji naneli prvi poraz posle 13 godina njihovom terenu, sve što bih dalje rekao je suvišno", rekao je Ivančić na konferenciji za novinare u prostorijama FSS na Terazijama.

On je dodao da veruje da će publika uživati u sjajnom ambijentu.

"Brazil je daleko kvalitetnija ekipa od nas, nećemo da se lažemo. Ipak, možemo mnogo da naučimo i vidimo neke stvari, verujem da ćemo biti jači posle ove dve utakmice. Igrali smo već sa najjačim selekcijama, nadigravali se, ali ovo je korak više".

Selektor se osvrnuo i na izostanak najboljeg futsalera Mladena Kocića zbog međusobnih nesuglasica.

"Imali smo probleme, ne bih širio priču previše. Odnos prema timu treba da bude u prvom planu, a ne pojedinac. Odluka je bila teška, nije jednostavno, ali za sada je tako".

Koordinator za futsal u FS Srbije Bojan Pavićević ističe da će prvi put u istoriji Brazilci da gostuju na ovim prostorima.

"Više puta smo pregovarali sa Brazilcima, veoma mnogo novca je trebalo, a situacija je takva da imaju verovatno najbolji tim ikada. Momenat je takav da je produžen Uefin termin, oni dolaze na turneju u Evropu i za malo novca smo uspeli da ih dovedemo. Nadam se da će gledaoci da uživaju u spektaklu", poručio je Pavićević.

Nekadašnji kapiten "orlova" prisetio se kako je kao igrač gostovao u Brazilu.

"Dva puta smo bili u Brazilu i igrali ukupno četiri utakmice. Imao sam sreću da čuvam najboljeg futsalera sveta Falkaa. Ostalo mi je u sećanju da kada smo dolazili u halu i izlazili na teren ujutru u devet sati, da je dva sata pre meča već bilo 10.000 gledalaca. Toliko se voli futsal u Brazilu", zaključio je on.

Srbija čeka Brazil u Nišu 10. aprila, a dva dana kasnije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", uz popularne cene ulaznica od 100 i 200 dinara.

broj komentara 0 pošalji komentar