Zlato i viši rang za mlade hokejaše Srbije

Mladi hokejaši Srbije, igrači do 18 godina, osvojili su prvo mesto na Svetskom prvenstvu II divizije B grupe u Beogradu i obezbedili plasman u viši rang. Juniori su se na ovaj način pridružili selekciji do 20 godina, koja je ranije obezbedila viši rang.

Srbija je u poslednjem kolu sinoć savladala Belgiju sa 12:2 (5:0, 5:2, 2:0), i iskoristila kiks Holanđana, koji su prethodno poraženi od Kine sa 3:2.

Juniori su se na ovaj način pridružili selekciji do 20 godina, koja je ranije obezbedila viši rang.

Mnogo uzbuđenja viđeno je na ledu Pionira poslednjeg dana šampionata. Reprezentacija Holandije je pred poslednje kolo bila u najboljoj poziciji, kao prvoplasirana selekcija bez poraza držala je sudbinu u svojim rukama, ali...

Veoma borbeni Kinezi su im, kao i Hrvatima u prvom kolu, pomrsili račune. Kina je iznenadila Holandiju, pobedila je sa 3:2, Holanđanima na taj način pokvarila slavlje, ali i omogućila našim hokejašima da eventualnim trijumfom protiv Belgije dođu do zlata.

Ukazanu šansu izabranici selektora Nemanje Jankovića su oberučke prihvatili i iskoristili na pravi način. Svesni važnosti utakmice, u meč su ušli izrazito motivisani i prosto su pregazali Belgijance. Mladi hokejaši Srbije do vrha su napunili mrežu Belgije, prosto su plesali po ledenoj ploči i sasvim zasluženo došli do željenog cilja.

U strelce su se upisali Mateja Popović tri puta, Antonije Bogdanović i Marko Dragović po dva puta, Kristijan Savović, Aleksa Gvozdenović, Strahinja Vdović, Mihajlo Manojlović i Andrija Racić. Golove za Belgiju postigli su Lukas Boni i Jonas Steno.

Na ovaj način upotpunjena je fantastična reprezentativna sezona jer je plasman u viši rang obezbedila i naša selekcija do 20 godina. Novi hokejaški spektakl u Beogradu sledi već sledeće nedelje, kada će Pionir biti domaćin i seniorskog Svetskog prvenstva II divizije A grupa koje počinje 9. aprila. 

broj komentara 0 pošalji komentar