Doping, austrijski reprezentativac uhvaćen na delu

Tokom akcije austrijske i nemačke policije, na Svetskom prvenstvu u nordijskom skijanju u Zefeldu, protiv doping mafije, austrijski reprezentativac Maks Hauke uhvaćen je na delu.

Policija je upala u smeštaj i zatekla Maksa Haukea sa iglom u venama prilikom nedozvoljene transfuzije krvi.

Na društvenim mrežama pojavio se kratak video snimak na kojem se vidi reprezentativac kako sedi sa iglom u ruci, a u pozadini se nalaze policajci.

Pošto je ustanovljeno da je snimak u mreže pustio policajac, on je smenjen sa ovog slučaja i razmatra se i mogućnost pokretanja istrage zbog odavanja službene tajne.

Inače, Hauke i drugi austrijski reprezentativac koji su tokom akcije uhapšeni pušteni su ponovo na slobodu. Oni su, kao i jedan kazahstanski reprezentativac priznali doping sopstvenom krvlju.

Tokom saslušanja, kako tvrde mediji, oni su dali sveobuhvatnu izjavu i o pozadini doping skandala.

Dva druga skijaša, estonski reprezentativci, kao i dva saradnika nemačkog lekara Marka Šmita, koji je osumnjičen da stoji iza doping afere, nalaze se i dalje u pritvoru.

Austrijski reprezentativcima preti zatvorska kazna do tri godine, jer se sumnjiče za pevaru na jednom sportskom takmičenju uz korišćenje zabranjenih metoda dopinga.

Pored toga njima preti i da izgube posao, jer su polaznici policijske škole.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 01. mar 2019, 19:51) - sike [neregistrovani]

"opste obrazovanje"

Kada je u pitanju "opste obrazovanje",ovde vezano za sport,mislim na obrazovanje nas ljubitelja sporta,a ne aktivnih sportista.Ja sam o tome saznao iz stampe i emisija na TV,u prvim godinama 1970-tih godina.Mislim da bi mediji trebalo da upoznaju ljubitelje sporta i ostale ljude,sta su stimulativna sredstva,dozvoljena stimulativna i ne dozvoljena stimulativna sredstva,odnosno doping.Imamo sigurno jake strucnjake iz te oblasti.Na ovaj komentar su me naterali, deo ovih i ranijih komentara u raznim medijima koji su se tim vestima bavili.Dajte nam malo vise saznanja o tome.Nadam se da je neko cuo za dr Stanojevica,cije sam napise i informacije o dopingu,jos onda slusao i citao.Sada takvih strucnjaka ima dovoljno.

(petak, 01. mar 2019, 19:03) - anonymous [neregistrovani]

Apsurd

Hoce li sad biti zestoki kao u "dokazanom " slucaju kod Rusa ? Kada su celoj reprezentaciji zabranili ucesce na olimpijskim igrama

(petak, 01. mar 2019, 19:01) - anonymous [neregistrovani]

vampiri

ovo su vampiri nije doping, ko zna kome su uzeli krv i stavili u tog sportistu da bi pobedio, to je sve satanizam tezaK )

(petak, 01. mar 2019, 18:58) - anonymous [neregistrovani]

Odg NE

Da posto je dobar policajac objavio snimak pa su morali da priznaju.

Da vidimo sada sa kolko zatvora ce da nagrade saveznog policajca.

(petak, 01. mar 2019, 18:14) - anonymous [neregistrovani]

NE

Ne bi bilo zataskano, jer su pre dva dana nemci na jutarnjem programu objavili tu vest.

(petak, 01. mar 2019, 16:26) - anonymous [neregistrovani]

e sad...

da nije dobri policajac odao "poslovnu tajnu" sve bi bilo zataskano kao i sve do sad i sad ce policajca sankcionisati vise nego ove sportiste...to je pravo lice realnog sveta u kojem zivimo...

(petak, 01. mar 2019, 16:24) - anonymous [neregistrovani]

nekada sam

gajio iluziju da je doping samo kod bodibildera sastavni deo, danas znam je sastavni deo profesionalnog sporta, zato cemu zabrana?