Filadelfija slavi iznenađenje, "orlovi" srušili "patriote"

Veliko iznenađenje desilo se u 52. Superboulu, finalu NFL lige u kojem su Filadelfija iglsi savladali favorizovanu ekipu Nju Ingland petriotsa sa 41:33 i prvi put u istoriji kluba osvojili prestižni trofej.

Mnogobrojna publika, kako na stadionu u Mineapolisu, tako širom zemaljske kugle, gledala je pravi spektakl u 52. po redu Superboulu. Veličanstveni događaj upotpunio je i nastup Džastina Timberlejka.

Američka pop pevačica Pink pevala je himnu te zemlje pred oko 70.000 ljudi, himnu koju igrači nisu bojkotovali "klečanjem", uprkos navodima medija da bi to mogli da urade. 

Viđeno je pregršt kvalitetnih poteza, neizvesnih preokreta, ali na krilima junaka meča Nika Folsa, Iglsi odnose pobedu.

Fols je proglašen za najkorisnijeg igrača na terenu, kvoterbek "orlova" imao je tri pasa za tačdaun, jedno presretanje, uz 373 jardi uspešnog dodavanja. 

Nju Inglandu nije pomogao ni ponovo odlični Tom Brejdi, koji je imao broj od 506 jardi dodavanja, od kojih su tri bila za tačdaun.

Ipak, na 140 sekundi do kraja Brejdi nije uspeo da vodi ekipu do tačdauna kojim bi njegova ekipa slavila, već je izgubio loptu.

Iglsi su postali 20. osvajač Lombardijevog trofeja, a duž glavnih ulica Filadelfije stanovnici tog grada masovno i na neverovatne načine proslavljali su veliki trijumf.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 05. feb 2018, 06:32) - gledalac [neregistrovani]

Namesteno

Ovo je sve namesteno.